Îngrijirea pielii din jurul ochilor: cum prevenim îmbătrânirea prematură

Pielea din zona ochilor este acea parte a corpului care-ţi poate arăta din timp primele semne ale îmbătrânirii premature.
  • Publicat:
Îngrijirea pielii din jurul ochilor: cum prevenim îmbătrânirea prematură
FOTO: 123rf.com

Pielea din zona ochilor este acea parte a corpului care-ţi poate arăta din timp primele semne ale îmbătrânirii premature, în special dacă îngrijirea acestei zone nu este corespunzătoare. În primul rând, trebuie să ţinem cont de faptul că pielea din jurul ochilor este mai subţire şi mult mai delicată decât restul corpului şi, pentru că ochii lucrează cel mai mult din zi, de la clipit, până la exprimarea emoţiilor, aceste aspecte pot cauza îmbătrânirea prematură. Bineînţeles, motivele genetice, razele ultraviolete, dar şi stilul de viaţă pot afecta îmbătrânirea rapidă a ochilor.

Cele mai comune probleme pe care le întâlnim în zona ochilor sunt:

  • cearcănele;
  • ridurile fine;
  • pungile de sub ochi.

Indiferent de vârsta pe care o ai, niciodată nu este prea târziu să oferi ochilor atenţia necesară, dar mai ales îngrijirea pe care o merită. Iată cum ar trebui să arate rutina ta de îngrijire în fiecare zi, pentru a avea grijă de sănătatea pielii din jurul ochilor.

Sfaturi pentru prevenirea îmbătrânirii premature

Hidratează-te. Hidratarea este sfântă atunci când vorbimd e aspectul şi sănătatea pielii. Este unul dintre paşii esenţiali, indiferent de sezon. Imaginează-ţi că pielea ta este un strugure. Atunci când pierde apa, începe să se usuce, iar ridurile îşi fac apariţia. Dar odată ce acesta capătă cantitatea necesară de apă, începe să revină la forma iniţială şi să reducă aspectul ridat. Acelaşi lucru se aplică şi în cazul pielii din jurul ochilor, mai ales pentru că zona aceasta este lipsită de glande uleioase, iar astfel este predispusă uscării. Una dintre cele mai comune întrebări legate de cremele de îngrijire este dacă o putem folosi în zona ochilor pe cea pe care o folosim şi pe ten. Răspunsul este ta, câtă vreme aceasta nu irită ochii şi este o cremă intens hidratantă. Doar că, ţine cont de faptul că pielea din jurul ochilor este foarte subţire şi delicată şi poate deveni sensibilă odată cu aplicarea cremei obişnuite de faţă. Dacă nu simţi anumite schimbări în zona ochilor sau se înroşeşte, evită folosirea cremei de faţă pentru a hidrata pielea din jurul ochilor şi optează pentru o cremă specială pentru ochi. Cremele pentru ochi conţin formule cu ingrediente care nu aduc efecte adverse ochilor, dar conţin suficiente ingrediente active care pot ajuta la reducerea ridurilor sau a liniilor fine.

Citeşte ingredientele. Atunci când eşti în căutarea unei creme potrivite pentru ochi, este foarte important să ştim ce ingrediente conţine în funcţie de ceea ce ne dorim să tratăm.

  • Pentru ridurile fine. Pe lângă formulele hidratante, alege produse care conţin reinoizi, retinol, vitamina A, peptide şi factori de creştere.
  • Pentru hiperpigmentare (cearcăne). Caută produse care conţin ingrediente precum Vitamina C, soia, niacinamidă (Vitamina B3), acid azelaic, acid kojic, arbutină, hidrochinonă.
  • Pentru pungile de sub ochi. Remediul pentru pungile de sub ochi ar putea fi odihna şi consumul suficient de apă, dar când vine vorba de ingrediente de care pielea are nevoie pentru a reduce aspectul umflat, putem vorbi de cafeină, ceai verde, extractul de salcie, dipeptide.
  • Pentru aspecte generale. Atunci când vrem pur şi simplu să ne îngrijim pielea din jurul ochilor, trebuie să căutăm ca ingredient antioxidanţii. Aceştia îndepărtează radicalii liberi din piele, prouşi de radiaţiile UV, fumat şi poluare. În felul acesta încetinim şi procesul de îmbătrânire. Alege ca ingrediente Vitamina C, VItamina E, ceaiul verde şi Vitamina B3.

Fii blândă cu pielea ta. De la îndepărtarea machiajului, până la aplicarea produselor pe piele şi în special în jurul ochilor, este foarte important să fii delicată cu pielea ta. Aşa cum am menţionat anterior, pielea din jurul ochilor este foarte subţire, iar din acest motiv, presiunea asupra ei contribuie la apriţia liniilor fine. Iată cum ar trebui să procedezi în următoarele situaţii:

  • Atunci când vrei să îndepărtezi machiajul din jurul ochilor aplică produsul favorit pe o dischetă demachiantă, apasă delicat pielea şi cu mişcări uşoare şi circulare sau spre exterior demachiază zona ochilor. Repetă procesul până îndepărtezi complet machiajul.
  • Atunci când aplici crema pentru ochi aplică produsul pe degetul mic şi masează zona cu mişcări circulare până când pielea absoarbe complet produsul.
  • Atunci când machiezi zona ochilor, aplică produsul dorit pe deget şi tapotează în jurul ochilor, cu mişcări circulare. De asemenea, poţi folosi o pensulă cu peri moi sau un beauty blender.
  • Atunci când aplici protecţia solară nu uita de pleoapa superioară.

Masează zona ochilor. Dacă observi că începi să te confrunţi cu pungile de sub ochi şi ai un aspect obosit, fie pentru că nu ai dormit suficient, fie pentru că pur şi simplu aşa te-ai trezit, masajul ochilor poate fi un mic truc de ajutor. Astfel, ajuţi la circulaţia sângelui din jurul ochilor, iar presiunea pe care o pui în timpuk masajului, ajută la drenarea fluidului din acea zonă şi reducerea aspectului umflat.

Odihneşte-te, fă exerciţii, repeat procesul. Stilul de viaţă este un aspect foarte important când vine vorba de aspectul pielii. Anumite schimbări sunt benefice şi protejează piele din jurul ochilor, iar ceea ce se întâmplă in interiorul corpului se vede şi în exterior. Odihna, o dietă sănătoasă şi o viaţă activă, ajută la menţinerea aspectului sănătos al pielii.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult
Recomandare video
Stereotaxia în metastazele cerebrale: „E indicată la pacienții cu un număr limitat de metastaze”