Îngrijirea corectă a tenului, în doar 5 paşi

Rutina de îngrijire a tenului diferă de la o persoană la alta, de la modul în care ne spălăm, până la aplicarea produselor.
  • Publicat:
Îngrijirea corectă a tenului, în doar 5 paşi
FOTO: 123rf.com

Rutina de îngrijire a tenului diferă de la o persoană la alta, începând cu modul în care ne spălăm pe faţă, până la aplicarea produselor de îngrijire. Acest ritual se repetă în fiecare zi şi noapte, dar este corect cum procedezi? Atunci când curăţarea tenului este realizată corespunzător, te asiguri că produsele pe care le foloseşti vor avea eficacitate maximă, iar astfel tenul va fi curat, sănătos şi radiant.

Demachierea. Demachierea este un proces esenţial, chiar şi atunci când nu porţi machiaj. În mod normal, multe produse de curăţare obişnuite nu pot dizvolva suficient crema cu protecţie solară, rimelul sau machiajul rezistent la apă, mai ales în jurul ochilor. Prin procesul de demachiere are loc curăţarea tenului de impurităţi, reducerea apariţiei coşurilor, punctelor negre, petelor roşii, iar pielea poate să respire. În plus, mişcarea circulară pe care o faci cu discul demachiant stimulează micro-circulaţia.

Spală-te cu apă călduţă. De multe ori am auzit că este bine să ne spălăm cu apă fierbinte pentru a deschide porii, apoi cu apă rece pentru a-i închide, dar nu este decât un mit. Expunerea pielii la diferenţe extreme poate provoca iritaţii, piele uscată sau chiar ruperea vaselor de sânge. Spală şi clăteşte tenul cu apă călduţă, iar pielea ta îţi va mulţumi pentru asta!

Exfoliază. Procesul de exfoliere este ideal pentru un aspect neted şi fin la atingere. Să nu uităm că ajută la îmbunătăţirea pielii şi o face să se simtă mai moale, datorită eliminării celulelor moarte. Totodată, acest proces ajută şi la combaterea semenlor de îmbătrânire şi oferă un aspect tânăr şi ferm al tenului, iar asta pentru că celulele moarte eliminate tind să exagereze aspecul de linii fine şi riduri.

Foloseşte o perie facială. Utilizarea unei perii faciale pentru îngrijirea tenului vine la pachet cu numeroase beneficii, de la o circulaţie mai bună, până la reducerea liniilor fine şi îmbunătăţirea aspectului pielii. Pentru că tehnologia a pătruns cu brio şi în industria frumuseţii, dispunem de dispozitive de exfoliere care curăţă uşor piela, iar noua generaţie de device-uri ajută chiar şi la analizarea ei, creând o rutină de îngrijire personalizată nevoilor tale, recomandările fiind disponibile cu ajutorul aplicaţiilor mobile.

Hidrateză pielea. Un pas important în menţinerea sănătăţii generale a tenului este hidratarea pielii, indiferent de tipul de piele. Chiar şi pentru tenul gras este important deoarece atunci când pielea este hidratată nivelul de ulei se echilibrează, pe când un ten uscat va determina pielea să producă mai mult ulei. Pentru rezultate optime foloseşte o cremă potrivită tipului tău de ten şi bea multă apă.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Stereotaxia în metastazele cerebrale: „E indicată la pacienții cu un număr limitat de metastaze”