Impuritățile de pe scalp: cum să le reduci pentru a evita ruperea și căderea părului

Simți că părul tău este lipsit de vitalitate? Iată cum să îndepărtezi corect impuritățile de pe scalp.
  • Publicat:
Impuritățile de pe scalp: cum să le reduci pentru a evita ruperea și căderea părului
Foto: shutterstock / Impuritățile de pe scalp: cum să le reduci pentru a evita ruperea și căderea părului

Simți că părul tău este lipsit de vitalitate? Cel mai probabil te confrunți cu o acumulare în exces a impurităților pe scalp. Deși acest lucru poate fi ameliorat cu ajutorul unui șampon de curățare, prea multe impurități prezente pe scalp pot produce mătreață și inflamații, ceea ce necesită mai multă îngrijire. Iată cum să îndepărtezi corect impuritățile de pe scalp.

De ce apar impuritățile pe scalp?

Cea mai comună sursă care produce impuritățile sunt uleiurile naturale și celulele moarte prezente pe scalp, dar și factorii externi precum produsele de styling, praful și poluarea. Dermatita seboreică, care este o afecțiune inflamatorie, poate produce în timp ciuperca Malassezia sau un răspuns imun la această ciupercă. Printre simptomele care mai pot apărea se numără și scalpul uscat, mâncărimea și roșeața, dar și mătreața. Lăsată netratată poate produce inflamații la nivelul scalpului, subțierea și căderea părului.

Cum previi acumularea impurităților?

Dacă folosești prea multe produse, poți produce apariția impurităților. Ai grijă la ingredientele pe care le folosești de cele mai multe ori, pentru că multe dintre produse pot conține silicon, ceea ce face scalpul mai predispus la acumularea impurităților, mai ales dacă nu speli des părul.

Ingrediente care te pot ajuta să reduci prezența impurităților pe scalp

Dacă vrei să reduci acumularea impurităților pe scalp optează pentru tratamente care conțin ingrediente precum pirition de zinc, acid salicilic, sulfură de seleniu, ketoconazole sau gudron. Fiecare ingredient în parte are o întrebuințare unică, dar toate funcționează pentru reducerea ciupercilor, inflamațiilor și reziduurilor de pe scalp.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”