Îmbătrânirea tenului: ce presupune procesul şi cum putem atenua primele semne

Îmbătrânirea tenului: Odată cu înaintarea în vârstă, timpul lasă amprente asupra tenului nostru, dar asta nu înseamnă că nu putem atenua primele semne.
  • Publicat:
  • Actualizat:
Îmbătrânirea tenului: ce presupune procesul şi cum putem atenua primele semne
Îmbătrânirea tenului: ce presupune procesul şi cum putem atenua primele semne

Orice femeie îşi doreşte să îmbătrânească frumos, dar din păcate, unele schimbări care apar odată cu înaintarea în vârstă ne strică planurile. Chiar dacă devenim mai înţelepţi, mai experimentaţi şi împliniţi cu trecerea timpului, acesta lasă urme şi pe chipul nostru. Iată ce presupune îmbătrânirea tenului.

Procesul de îmbătrânire a tenului

Există câteva schimbări cu care ne confruntăm odată cu înaintarea în vârstă:

  • Fruntea se extinde, iar asta şi din cauza căderii părului;
  • Urechile devin mai lungi din caua cartilajelor care cresc;
  • Vârful nasului se lasă din cauza ţesutului cognitiv, dar şi pentru că se slăbeşte cartilajul nazal.

În plus, atunci când suntem tineri, grăsimea din faţă este distribuită corespunzător, în frunte, pomeţi, tâmple şi zonele din jurul ochilor şi gurii, iar când începem să îmbătrânim, grăsimea îşi pierde volumul, se lasă, iar pielea nu mai este atât de fermă. Mai mult, grăsimea se regăseşte în cantităţi mari în zona bărbiei şi a gâtului.

Bineîneles, în această categorie intră şi nelipsitele riduri. Cele adânci de pe frunte şi dintre sprâncene poartă numele de riduri de expresie sau linii şi sunt rezultatul muşchilor faciali care, continuu, pune pielea în mişcare. Ridurile fine în schimb, pot fi cauzate de fumat, expunerea la soare sau degradarea naturală a celulelor din piele.

Cum poţi atenua îmbătrânirea tenului

Chiar dacă te bucuri de gene bune şi arăţi mai tânără decât pari, schimbările care apar odată cu înaintarea în vârstă sunt inevitabile. Acestea reflectă atât fericirea, cât şi provocările pe care viaţa ni le-a oferit. Nu toată lumea se simte confortabil în privinţa asta, în timp ce alţii îşi îmbrăţisează şi acceptă trăsăturile aşa cum sunt. Cei care aleg să aducă modificări asupra tenului, pentru a atenua schimbările aduse odată cu înaintarea în vârstă apelează la lifting facial sau operaţii estetice, care să ajute la eliminarea ţesutului în exces. Liftingul facial a evoluat foarte mult şi ajută la oferirea unui look cât mai natural şi, în plus, este pe locul 20 în topul celor mai populare proceduri cosmetice.

Dar dacă nu vrei sub nicio formă să apelezi la asemenea intervenţii, poţi opta pentru creme şi tratamente.

Protecţie solară. Protejarea feţei de razele soarelui este unul dintre cele mai bune modalităţi de a te bucura de un chip cu aspect tânăr. Multe schimbări sunt provocate de razele UVA şi UVB, care cauzează şi arsurile solare.

Creme şi loţiuni. Hidratarea pielii poate duce la schimbări majore, în primul rând la atenuarea ridurilor. Cremele de faţă conţin apă şi sunt mai puţin uleioase şi, în plus, au diferite substanţe ideale pentru sănătatea pielii, precum glicerina. De asemenea, cremele pentru exfoliere pot ajuta la îmbunătăţirea aspectului bătrânicios al pielii şi te ajută să îndepărtezi cu uşurinţă celulele moarte.

Injecţii cu toxină botulinică. Aceste injecţii sunt folosite pentru tratarea liniilor de expresie de pe frunte şi dintre sprâncene. Cu ajutorul acestora se imobilizează parţial acei muşchi care formează liniile de expresie pentru a păstra un aspect fin al pielii.

Fillere. Fillerele sunt folosite pentru a trata liniile create de lipsa de colagen şi grăsime. După toxina botulinică, injecţiile cu fillere sunt cele mai comune în procedurile cosmetice. Acestea se aplică pentru a reduce ridurile din zona nasului, din colţurile gurii şi bărbie.

Tratamente laser. Pe pigmentul maroniu, laserul poate fi folosit şi acasă, în special dacă se doreşte eliminarea pistruilor, a petelor sau a roşeţii. De asemenea, tratamentele cu laser sunt folosite pentru a oferi un aspect nou pielii.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre colonoscopie. Dr. Oana Dolofan: „Nu orice pacient poate face colonoscopie”