Haine la reduceri – ce nu merită să cumperi?

Tuturor ne plac hainele la reduceri, însă nu fiecare orice haină la reducere merită cumpărată. Îți prezentăm un scurt ghid
  • Publicat:

Când în vitrinele magazinelor de haine, fizice sau online se pune afișul SALE (”reduceri”) zeci de milioane de persoane din întreaga lume simt emoții. Curiozitatea, dar și pofta de un obiect vestimentar nou (de care ai nevoie sau nu) ating cote înalte. Unde mai pui că atunci când faci achiziții la reduceri sentimentul de a încheia o ”mică afacere” le întrece pe toate. Și cu toate acestea, ce haine la reduceri merită cu adevărat să cumperi?

În calitate de persoană obsedată de haine frumoase, dar și de fashion stylist de 12 ani (timp de 8 ani am realizat pictorialele de modă și cu vedete pentru revista Ce se întâmplă doctore), am consiliat zeci de persoane în căutarea stilului vestimentar potrivit și am cumpărat (din știință, dar și din impuls) probabil câteva sute de haine la reduceri. Cu toate acestea, sub impulsul momentului (vezi stările de melancolie, plictiseală, epuizare, tristețe) putem cumpăra adesea haine ce nu sunt de folos real. Am selectat câteva observații utile pentru a ”cumpăra cu cap.” Chiar și la reduceri.

Sunt utile hainele la reduceri?

Da, sunt utile. Dar cu o singură condiție. Să le porți. Dacă rămân blocate în dulap, chiar și o piesă vestimentară pe care ai dat 10 lei nu mai este o afacere – sunt 10 lei pierduți. Asta ca să nu mai punem în evidență și spațiul pe care îl ocupă, pentru care crezi sau nu sunt costuri.

În ce nu merită să investești?

Sub căldura momentului și datorită formei de prezentare putem adauga în coșul de cumpărături haine ce nu ni se potrivesc. Nu merită să investiți în haine mai mici sau mai mari în speranța că vă veți schimba greutatea. Nu merită să cumpărați nici haine ce sunt departe de stilul vostru vestimentar actual. Probabil vor fi uitate într-un colț al șifonierului, după ce episodul plin adrenalină de la repriza de shopping s-a stins.

Ce să nu mai cumperi la reduceri

Atenție la compoziția materialului din care este făcută piesa vestimentară. Dacă nu aveți cele mai bune experiențe cu acel tip de fibre (atât la purtare cât și la curățare), poate că nu este o idee bună să cumpărați chiar dacă reducerea este mai mult decât ispititoare.

Cât ești dispus să dai pe întreținerea hainelor cumpărate la reduceri?

Tot eticheta interioară indică modalitatea de curățare. Dacă nu se spală în apă, deși este un obiect vestimentar uzual (gen o bluză, pantaloni) trebuie să faceți rapid un calcul în bani și timp pentru costurile de la curățătoria profesională. Uneori, (eu am pățit) poate fi mai ieftin să cumperi decât să întreții corespunzător. Spre exemplu, eu am cumpărat un top de la o firmă celebră cu 80 lei din mătase naturală, foarte, foarte delicat. Doar că pe vremea aceea, la singura curățătorie care garanta experiența cu haine de designer costa 100 lei curățarea și nici nu era la îndemână să ajung acolo. M-am gândit să spăl eu cu grijă topul acasă. Din păcate, acea mătase nu s-a comportat deloc bine în apă și aspectul a fost deteriorat. Recunosc, nu l-am mai purtat.

 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Mădălina Drăgoi - Editor
 Senior Editor si Fashion Stylist Acum ceva timp, mă aflam la Atena, la o conferinţă internaţională despre frumuseţe şi industria de profil. În sală erau jurnaliste din toată Europa. Reprezentau în special presa glossy. Multe dintre ele erau parcă scoase din paginile revistelor pentru ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”