Ghidul sprâncenelor perfecte – şi tu poţi avea o privire WOW!

Dacă ar fi să ţin cont de zicala că ochii sunt oglinda sufletului, atunci, mai în glumă mai în serios, sprâncenele ar putea fi considerate „rama ce o încadrează“. Şi nu ai vrea ca ele să fie răsfirate sau neîngrijite. Sprâncenele puternice î ţi echilibrează chipul, oferindu-i simetrie şi un aspect îngrijit.
  • Publicat:
Ghidul sprâncenelor perfecte - şi tu poţi avea o privire WOW!

Dacă ar fi să ţin cont de zicala că ochii sunt oglinda sufletului, atunci, mai în glumă mai în serios, sprâncenele ar putea fi considerate „rama ce o încadrează“. Şi nu ai vrea ca ele să fie răsfirate sau neîngrijite.

Sprâncenele puternice îţi echilibrează chipul, oferindu-i simetrie şi un aspect îngrijit.

O sprânceană corect pensată, cu un arc perfect, va avea un efect similar cu cel al unui facelift, însă fără o intervenţie chirurgicală ce vine la pachet cu emoţii, dureri, plus o sumă importantă pe care trebuie să o scoţi din cont.

De asemenea, sprâncenele ne pun în valoare feminitatea. Sprâncenele groase, puternice, dar frumos pensate, pot fi contorizate la „armele“ de seducţie. Aşa că, lasă-le puţin să crească şi vei fi foarte şic.

Cu tot respectul pentru Marlene Dietrich, a trecut moda sprâncenelor subţiri. O abordare mai modernă? Foloseşte rar penseta. 

Găseşte arcuirea perfectă în 3 paşi:

1. Startul

E locul unde un creion (cu un capăt la baza narei) îndreptat spre sprânceană, o atinge.

2. Punctul maxim

Se află la intersecţia creionului înclinat spre centrul pupilei şi sprânceană.

3. Coada

Se determină înclinând creionul către colţul exterior al ochiului, la un unghi de 45 de grade.

Şi pentru ca sprâncenele tale să fie cu adevărat WOW, trebuie să îţi însuşeşti regulile de bază, 4 la număr.

  • Cum le tunzi

Cu ajutorul unui pieptene de sprâncene, perie firele mai lungi şi pe cele rebele de sus în jos (urmând direcţia creşterii firelor de păr) şi apoi tunde-le cu o forfecuţă specială.

  • Desenează

După ce ai aflat lungimea, dar şi arcuirea sprâncenelor tale, foloseşte un creion dermatograf alb pentru a „şterge“ acele fire de păr care nu se încadrează în ceea ce ar trebui să fie sprânceana perfectă. Înainte de a le smulge, mai uită-te încă o dată atent în oglindă.

  • Smulge

Începe să foloseşti penseta şi smulge tot ce e „marcat“ cu alb, trăgând în direcţia
creşterii firului de păr. Pentru firele încăpăţânate, foloseşte pensete foarte înguste şi ascuţite.

  • Dă-le o formă

Cu touch-uri scurte, umple golurile dintre fire cu ajutorul unui creion sau al unei pudre speciale pentru sprâncene. Apoi aplică o nuanţă sidefie sub ele pentru a le evidenţia.

Aşa DA! Nimic nu e nou…

Jayne Mansfield – ’50

Blond platinat?

Buze cărnoase şi seducătoare?

Sprâncene puternice şi pensate cu grijă?

Actriţa a deţinut formula completă a seducţiei!

Ali MacGraw – ’71

Nu-i aşa că, vâzând această poză, îţi vine să iei un creion şi să îţi dublezi sprâncenele?

Vedeta din Love Story a fost o reprezentantă de seamă a erei în care se promova frumuseţea naturală.

Madonna – ’84

Ca şi cum faptul că s-a împodobit cu crucifixe nu era îndeajuns de controversat, diva pop s-a exprimat şi cu ajutorul unor sprâncene luungi cât omidele în The Virgin Tour.

Trucul meu:

Nu mă adresez acum acelora dintre voi care dolosesc geluri special de sprâncene sau fixativ incolor pentru a împiedica răsfirarea sprâncenelor. Vouă, celorlalte, le dezvălui formula proprie: o periuţă de dinţi pe care aplic fixativ. Periez sprâncenele cu ea şi, gata, se cuminţesc perfect.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Bianca Poptean - Psiholog
Am scris peste 10 ani pentru Ce se întâmplă doctore, timp în care am realizat sute de articole, interviuri cu medici și specialiști în diverse domenii, materiale video, conferințe și emisiuni live. Mai mult, sunt mamă a doi băieți minunați care mi-au oferit ocazia să văd lumea prin ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân