Beneficiile lămâilor pentru frumuseţea ta

Sigur îţi place limonada sau sosul răcoritor de lămâie cu care asezonezi salatele, însă ştiai că şi pielea şi părul tău ar putea beneficia de pe urma acestor citrice atât de populare?
  • Publicat:
Beneficiile lămâilor pentru frumuseţea ta
Sigur îţi place limonada sau sosul răcoritor de lămâie cu care asezonezi salatele, însă ştiai că şi pielea şi părul tău ar putea beneficia de pe urma acestor citrice atât de populare?
 
Uite câteva întrebuinţări folositoare ale lămâilor:
 
Loţiune de curăţare: câteva picături de suc proaspăt de lămâie amestecate cu câteva picături de apă de cocos îţi vor curăţa şi hidrata tenul.
 
Pentru coate şi genunchi: în cazul în care vezi că ai pielea de pe coate sau de la genunchi mai închisă la culoare, freac-o cu o lămâie tăiată pe jumătate.
 
Tratament împotriva punctelor negre: ar putea să pară prea magic ca să fie adevărat, însp pentru că lămâile au un rol antibacterian, ele pot trata acneea. Taie o lămâie în două şi aplică pe faţă sucul proaspăt obţinut. Nici nu vei mai vedea punctele negre…
 
Şerveţele demachiante: poţi amesteca ulei esenţial de tea tree şi suc de lămâie (câteva picături din fiecare) cu apă distilată. Aceste amestec este o bună loţiune tonică sau îl poţi folosi ca demachiant. 
 
Pentru albirea dinţilor: amestecă bicarbonat de sodiu cu suc de lămâie şi aplică pe dinţi cu un beţişor de ureche. Apoi, cu o periuţă perie bine dinţii şi clăteşte. E mult mai ieftin, decât dacă te-ai duce la dentist.
 
Îţi albesc tenul: Fiind bogate în vitamina C şi acid citric, lămâile ajută la iluminarea şi albirea pielii, dacă le foloseşti un timp îndelungat. Vitamina C este un antioxidant care neutralizează 
radicalii liberi şi ajută la creşterea producţiei de colagen. Ceea ce înseamnă că petele de bătrâneţe, cele maronii se pot estompa, ca şi un autobronzant nereuşit.Nu uita să porţi SPF când aplici sucul de lămâie pe piele, pentru că acest citric îţi sensibilizează pielea la razele UV.
 
Elimină strălucirea din zona T: lămâia face minuni în reducerea excesului de sebum.
 
Exfoliator de buze: Pune puţin suc de lămâie pe buze înainte de culcare şi îndepărtează.l dimineaţa. Astfel vei îndepărta celulele moarte şi pielea uscată. Dacă ai deja buzele crăpate, nu folosiţi. Ustură ngrozitor.
 
Întăreşte unghiile: Dacă ai nevoie de un întăritor, ai unghiile îngălbenite sau sunt casante, introdu-le într-un amestec de ulei de măsline şi suc de lămâie.
Urmărește CSID.ro pe Google News
Bianca Poptean - Psiholog
Am scris peste 10 ani pentru Ce se întâmplă doctore, timp în care am realizat sute de articole, interviuri cu medici și specialiști în diverse domenii, materiale video, conferințe și emisiuni live. Mai mult, sunt mamă a doi băieți minunați care mi-au oferit ocazia să văd lumea prin ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân