Genele magnetice: sunt oare sigure pentru sănătatea ochilor?

Descoperă tot ce trebuie să știi despre genele magnetice în această analiză detaliată a siguranței și eficacității lor. Află cum funcționează aceste produse cosmetice, ce materiale sunt utilizate și care sunt riscurile implicate.
  • Publicat:
Genele magnetice: sunt oare sigure pentru sănătatea ochilor?
Descoperă tot ce trebuie să știi despre genele magnetice în această analiză detaliată a siguranței și eficacității lor. Află cum funcționează aceste produse cosmetice, ce materiale sunt utilizate și care sunt riscurile implicate. Sursa foto: Shutterstock

Genele magnetice sunt un trend cosmetic popular și sunt promovate ca fiind ușor de utilizat și sigure. Cu toate acestea, atunci când vine vorba de sănătatea și fragilitatea ochilor noștri, este important să cunoaștem toate aspectele legate de această tendință înainte de a le adopta.

Dacă te întrebi dacă genele magnetice sunt sau nu sigure pentru ochii tăi, te invităm să descoperi informații esențiale în continuare.

Ce sunt genele magnetice?

Aceste produse reutilizabile sunt disponibile în lanțurile de magazine bine-cunoscute și pe site-urile de vânzări online. Popularitatea lor a crescut în 2018, probabil datorită unei singure motive principale: comoditatea de a le aplica și purta.

Spre deosebire de extensiile clasice, care se lipesc pe pleoape cu adeziv, genele magnetice conțin mici magneți. Aceștia se atașează în două straturi deasupra și sub gene superioare. Le poți îndepărta prin desprinderea ușoară a straturilor.

La fel ca și în cazul altor lucruri pe care le aplici pe sau în corpul tău, genele magnetice vin la pachet cu riscuri potențiale.

Sunt genele magnetice sigure pentru utilizare?

Răspunsul pare să fie DA, dar există câteva aspecte pe care ar trebui să le iei în considerare.

Agenția pentru Alimente și Medicamente din SUA solicită ca toate genele false și extensiile – precum și adezivii folosiți cu acestea – să respecte regulile organizației pentru cosmetice. Cu toate acestea, regulile nu sunt la fel de stricte ca cele pentru un medicament sau un dispozitiv medical.

În timp ce adezivii utilizați cu genele false tradiționale pot cauza reacții alergice și iritații, genele magnetice nu folosesc acești adezivi. Cu toate acestea, poți totuși să dezvolți alergii sau infecții dacă nu le utilizezi corect și cu atenție.

Fie că sunt gene false magnetice tradiționale sau temporare, acestea pot fi realizate din păr uman sau din materiale sintetice. Așadar, calitatea acestora poate varia.

În momentul în care îndepărtezi genele magnetice, există riscul ca acestea să-ți rupă din genele naturale.

Indiferent de tipul de gene pe care-l achiziționezi, atingerea ochilor pentru a aplica genele poate duce la infecții oculare. De asemenea, există posibilitatea să dezvolți un chist pe pleoapă.

Deși sunt considerate sigure, unele persoane pot avea reacții alergice la oxidul de fier. Este important să recurgi la un test înainte de aplicarea propriu-zisă a genelor magnetice, pentru a vedea dacă în următoarele 24 de ore te confrunți cu vreo reacție alergică.

Sfaturi de siguranță

Dacă decizi să folosești gene magnetice, ține cont de următoarele aspecte:

  • Nu folosi genele magnetice la comun cu alte persoane
  • Menține cutia genelor curată și închisă
  • Nu depozita genele magnetice în locuri foarte calde
  • Dacă ochii tăi devin iritați, oprește utilizarea genelor
  • Nu le utiliza dacă ai o infecție sau pielea din jurul ochiului este iritată
  • Aruncă genele pe care le-ai folosit în timpul dezvoltării infecției oculare sau a iritației
  • Spală-ți mâinile înainte de a atinge pleoapele
  • Fii atentă să nu atingi sau să zgârii globul ocular
  • Nu încerca să aplici genele într-un vehicul în mișcare. Mâinile tale nu au precizie, iar acest lucru ar putea cauza răni sau infecții

Asigură-te că discuți cu medicul ori de câte ori prezinți orice fel de reacție negativă la un produs aplicat în jurul ochilor, indiferent că este vorba extensii de gene, gene magnetice sau picături de ochi.

Surse: webmd.com, byrdie.com

Urmărește CSID.ro pe Google News
Sarah Mușat
La început de drum, dar cu toate acestea încrezătoare în abilitățile ei, s-a alăturat echipei Ce se întâmplă doctore? în anul 2022. A început acest nou capitol cu entuziasm și cu o mare dorință de a inspira un număr cât mai mare de oameni prin informațiile de cea mai bună calitate ...
citește mai mult
Recomandare video
Thai Massage, abordarea holistică pentru well-being