Coafura de vară în 2023: de la breton la tunsoare pixie și butterfly cut

  • Publicat:
Coafura de vară în 2023: de la breton la tunsoare pixie și butterfly cut

Deseori atunci când o femeie vrea să schimbe ceva în viața ei, pornește de la păr. Întotdeauna sinonim cu independența, afirmarea de sine și chiar curajul, tăierea părului scurt este un gest de a te rupe de trecut, și de ce nu… de a fi în trend.

Trendul înseamnă nou, iar în modă noul înseamnă adesea reinventarea unui trend uitat.

Tendințe de coafură pentru vară în 2023

Odată cu marele comeback al anilor 2000, tunsoarea Rachel din serialul Friends e din nou pe val. După Selena Gomez, mai multe personalitați s-au lăsat seduse de versiunea 2022, numită „Brachel”. Mai departe, în 2023, această tunsoare este reinterpretată, sub formă de Butterfly Cut. „Este o versiune actualizată, cu un breton-draperie și trepte delimitate lejer la nivelul claviculei. Culoarea joacă și ea un rol important, pentru că putem crea un efect 3D prin suprapuneri de tonuri, umbre și reflexii”, explică Dudu Cumpăt, stilist Londa Professional.

Tot el adaugă că această tunsoare ne permite să ne aranjăm cu ușurință părul acasă. „Uscăm părul în toate sensurile, apoi rulăm două-trei șuvițe în exterior, pentru a conferi părului volum”.

Cât despre tunsoarea Pixie, adeptele părului scurt vor avea numai de câștigat din revenirea acestui trend. Adoptată și revendicată de persoane precum Zoë Kravitz, Florence Pugh, coafura pixie devine din ce în ce mai faimoasă. Acum nu mai e punk, rock și obraznică, deoarece în vara lui 2023, pixie se îndulcește și vorbește de pofta de viață, de energie, de naturalețe.

Tu cum ești? Adopți ușor schimbarea sau eziți să faci o schimbare de look? Recomandarea stilistului Dudu Cumpăt este să mizezi pe un mix de coafuri, pe o lungime intermediară. „Poți porni de la un bixie (mix între bob și pixie), apoi păstrăm puțină lungime la nivelul cefei, dar și la nivelul meșei din față, pentru ca apoi…surpriză: să dezvăluim chipul în toată splendoarea lui.”

Bretonul ascunde sau dezvăluie: draperie sau bottleneck?

Cu bretonul potrivit, efectul wow este asigurat. Este o schimbare adevărată!“ ne asigură stilistul Dudu Cumpăt. În această vară, va fi o strânsă competiție între  bretonul «bottleneck» («gât de sticlă») și «curtain bangs», bretonul gen draperie tipic anilor 1970, cu lăsat mai lung în lateral.

Grunge, „bed hair“ sau arta de a părea nepieptănată

Ultimele prezentări ale marilor case de modă sugerează un vânt de libertate și naturalețe care suflă peste coafurile elaborate ale ultimilor ani. O alură nepieptănată, aproape grunge sau ca și cum abia te-ai trezit din pat, cu un efect wet, de tipul , ca în anii 90.

Încearcă o schimbare în stilul coafurii, alege ce ți se potrivește, iar dacă nu ești sigură cere sfatul stiliștilor profesionali.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Mihaela Arsene
Mihaela Arsene
Am intrat in domeniul presei scrise dintr-o intamplare, in 1995, dar pasiunea pentru acest domeniu s-a nascut odata cu prima revista pe care am condus-o, o revista de frumusete. Apoi am lucrat la Avantaje, iar odata cu aparitia internetului m-am dedicat online-ului si dezvoltarii site-urilor. Sanatatea, ... citește mai mult
Recomandare video
Cum se tratează multimodal cancerul colorectal