3 produse ieftine anti-aging pe care să le cumperi din farmacie

Ceea ce urmează să-ți propunem sunt trei produse ieftine anti-aging pe care le găsești în farmacie și sunt accesibile oricărui buget.
  • Publicat:
3 produse ieftine anti-aging pe care să le cumperi din farmacie
Foto: shutterstock

Nu ai nevoie de un arsenal de produse pentru a lupta împotriva semnelor îmbătrânirii. Din fericire, dacă îți alegi ingredientele cu grijă, tenul tău va rămâne mereu tânăr și sănătos. În plus, ceea ce urmează să-ți propunem sunt trei produse pe care le găsești în farmacie și sunt accesibile oricărui buget.

Înainte de toate, trebuie să înțelegi ce se întâmplă cu pielea ta odată cu înaintarea în vârstă. În primul rând, pierzi colagen, ceea ce înseamnă că pielea are un aspect flasc și lipsit de volum, ceea ce duce la apariția ridurilor și liniilor fine.

Mai apoi, ia în calcul faptul că stratul de la suprafața pielii, adică epidermul, se îngroașă odată cu trecerea anilor, iar stratul dermal devine mai subțire din cauza încetinirii celulelor. Asta s-ar traduce că pielea își pierde din strălucire.

Când pielea nu mai are un aspect uniform, acest lucru se întâmplă din cauza expunerii la soare și neglijarea aplicării produselor cu factor de protecție. Vestea bună este că nu trebuie să-ți arunci banii pe numeroase produse și nici nu trebuie să optezi pentru cele mai costisitoare. Dacă vrei să vezi efecte pe termen lung, alege ingredientele potrivite.

Retinoizii, pe lista de produse ieftine anti-aging

Retinoizii sunt opțiunea ideală atunci când vine vorba de pierderea colagenului și recăpătarea lui. Este printre puținele produse care pot penetra pielea suficient de adânc astfel încât să stimuleze celulele de colagen. Este un must-have în rutina de îngrijire, dar nu se recomandă femeilor însărcinate sau care alăptează. Retinoizii nu sunt unul și același lucru cu cremele cu colagen, ceea ce înseamnă că nu readuce la viață colagenul pierdut.

Dacă nu ai folosit până acum retinoizi sau dacă ai o piele uscată sau sensibilă, ideal este să optezi pentru o concentrație mai mică, să o aplici doar în anumite zone ale feței și să nu o aplici zilnic pentru a vedea cum reacționează pielea ta la acest ingredient.

Ia în calcul și faptul că atunci când produsul este mai concentrat, efectele adverse pot fi mai prezente, precum piele uscată, arsuri sau iritații.

Hidroxi acizi

Acidul glicolic, acidul salicilic și acidul lactic ajută la accelerarea ciclului celular și îndepărtarea celulelor nedorite. Pentru tenul sensibil este excelent un produs de curățare, dar poți utiliza și un produs de tip leave-on, pe care-l poți aplica o dată sau de două ori pe săptămână.

Vitamina C

Produsele cu vitamina C sunt esențiale pentru o piele neuniformă, iar asta pentru că are un efect antioxidant, care protejează împotriva cancerului de piele și a fotoîmbătrânirii și, totodată, tratează petele pigmentare și roșeața.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân