Fii frumoasă, simte-te bine!

Cei mai mulţi oameni, în cea mai mare parte a timpului, se uită la faţa ta. Pe cuvânt. Ai putea crede că dosul este cel care acaparează toată atenţia, dar cel mai adesea ochii, zâmbetul şi mâinile sunt cele care îi captivează pe privitori
  • Publicat:
Fii frumoasă, simte-te bine!

Cei mai mulţi oameni, în cea mai mare parte a timpului, se uită la faţa ta. Pe cuvânt. Ai putea crede că dosul este cel care acaparează toată atenţia, dar cel mai adesea ochii, zâmbetul şi mâinile sunt cele care îi captivează pe privitori.

Dincolo de toate astea, există mai multe modalităţi de a face ca trupul să lucreze în favoarea ta. Tot ce trebuie să ştii este cum să faci asta.

Stilul – cunoscut mai mult în teorie decât în practică – necesită ca un anumit grad de efort. Doar dacă nu arăţi precum Cate Blanchett sau ai mai puţin de optsprezece ani. Altfel, nu poţi, pur şi simplu, să te dai jos din pat, să fii optimistă şi să crezi că machiajul din 1978, de exemplu, este încă la modă.

Aşadar, maximizează-ţi şansele. Dă tot ce poţi şi vei simţi că ai clasă… Simte-te mai bine şi vei arăta mai bine. Pur şi simplu. Sincer. Totul ţine de întreţinere – nu la maximum, dar constant, ca un termostat. Penstează-ţi sprâncenele profesionist. Şi lasă-ţi unghiile să crească (manichiură butucănoasă, fată butucănoasă).

Exfoliază! Exfoliază! Ai grijă de călcâiele crăpate, de buzele crăpate, de julituri, de vânătăi, de pielea uscată şi de părul din zonele nepotrivite. După părerea mea, o femeie este îngrozitoare din punct de vedere al stilului dacă are chiar şi un fir de păr care iese din bărbia ei altfel imaculată.

Ideea pe care vreau să o subliniez este că lucrurile aparent nesemnificative pot ucide imaginea cuiva, cât ai clipi. Diavolul, după cum îţi va spune orice editor de modă dacă îl rogi frumos, nu se îmbracă de la Prada. Diavolul stă în detaliu. Acesta este motivul pentru care un stilist se aventurează rar afară fără câteva lucruri de bază, care vor ajuta la evitarea unei crize vestimentare sau cosmetice.

Trusa ta de urgenţă ar trebui să cuprindă cel puţin câteva lucruri demodate precum acele de siguranţă, acele cu gămălie, acele de cusut şi aţă. Acasă, ţine nasturii de rezervă la îndemână, împreună cu şerveţelele umede, piatra ponce, penseta şi altele de acest gen.

Bronzează-te în aşa fel încât să pari slabă

Cu ajutorul unui fabulos truc al luminii, bronzul te poate scăpa de nişte kilograme, astfel că poţi arăta mai slabă fără ca măcar să te dai jos de pe canapea. Aceasta este calea rapidă către slăbire, dar să foloseşti soarele pentru aşa ceva e total greşit. Puţină expunere la soare nu e rea, dar nu trebuie să exagerezi.

În loc să te intinzi la plajă câte o zi întreagă riscând să te expui la arsuri şi boli mai grave, mai bine alege un produs de bronzat din comerţ. Află ce anume ţi se potriveşte şi nu ezita să îl foloseşti în favoarea soarelui sau, mai rău, a aparatelor de bronzat.

Atacă celulita

Laser, masaj, lumină cu infraroşii, cofeină în microcapsule, săpun din guarana, blugi cu retinol, liposucţie… O grămadă de opţiuni miraculoase pentru toate femeile afectate de celulită. După cum ştie oricine a avut parte de ea, celulita e formată din celule grase, care se măresc odată cu înaintarea în vârstă. Ce se vede la suprafaţă este doar acel efect de gropiţă, care pare drăguţ.

Dar celulita nu e drăguţă. E un blestem! Aşa că scapă de ea! Nu te mai gândi că există „soluţii-minune”, mai bine dă-ţi seama că „ar fi o minune să scapi de ea”! Nu te mai „repara” la exterior. Mai bine începe să lucrezi din interior. Şi da, mă refer la alimentaţie şi sport! Ştiu că nu e la fel de excitant ca şi atunci când cumperi o sticluţă drăguţă cu nu-ştiu-ce soluţie miraculoasă, dar vei obţine rezultate. În timp!

Un mic dejun pentru frumuseţe

Când eşti obosită şi te simţi neînsemnată, ai nevoie de un mic dejun plin de energie. Ajută la digestie şi la eliminare şi te lasă cu pielea curată şi cu un mare chef de viaţă. Iată ce trebuie să faci:

  • Înainte să mergi la culcare, ia un iaurt cu probiotice
  • Amestecă-l cu suc de fructe sau cu apă, ca să îi dai o anumită consistenţă
  • Adaugă o mână de ovăz fiert, nişte seminţe, plus bucăţi de prunce, persici, migdale şi curmale
  • Lasă-l la frigider peste noapte, să fermenteze
  • Mănâncă-l dimineaţa
  • Simte-te minunat!
Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân