Sfaturi pentru o epilare inghinală corectă

Epilarea inghinală poate fi un subiect dureros. Este important să fii atentă la câteva lucruri ca să te bucuri de rezultate excelente
  • Publicat:
Sfaturi pentru o epilare inghinală corectă

Epilarea inghinală poate fi un subiect dureros. Este important să fii atentă la câteva lucruri ca să te bucuri de rezultate excelente.

Specialiştii Rica îţi dau sfaturile de care trebuie să ţii cont.

1. Lungimea potrivită a firului de păr este între 3-8 mm, pentru a se prinde uşor în ceară şi a se smulge din rădăcină. Înainte de epilat cu o zi sau două este indicat să folosim un scrub pentru a ajuta toate firele de păr să iasă din piele.

2. În funcţie de consistenţa cerii, aceasta se aplică încălzită la aproximativ 50-60 grade C. Dacă este foarte fierbinte poate provoca arsuri. Epilarea inghinală se poate efectua şi în timpul menstruaţiei dacă durerea resimţită nu este mai mare decât de obicei. 

3. Un duş cald (dar nu fierbinte) înainte lasă pielea curată şi relaxată.

4, Nu aplica vreo cremă, loţiune sau ulei pe piele înainte de epilare. Ai nevoie de o pielea curată şi uscată.

5. La nevoie presară puţină pudră pentru bebeluşi în zona inghinală pentru a elimina umezeala pielii, astfel ceara aderă mai bine la păr şi nu la pielea ta.

6. După orice tip de epilare sunt interzise duşurile fierbinţi (pentru aprox 2 ore), sauna, înotul în piscină cu apa clorurată şi expunerea la solar sau la soare pentru aproximativ 24 de ore. În caz contrar pielea se poate irita sau pot apărea pete pigmentare.

7. Poţi aplica o compresă rece (pungă cu gheaţă) pentru reducerea durerii.

8. Dacă ai tendinţa de a fi sensibilă după epilarea inghinală poţi aplica o loţiune sau un ulei uscat special create pentru calmarea pielii după epilare. Loţiunile non-grase sau uleiurile uscate îmbogăţite cu Aloe Vera au proprietăţi calmante şi anti-inflamatorii, se absorb rapid în piele, îndepărtează resturile de ceară, reduc roşeaţa şi hidratează pielea. Unele produse conţin şi filtru UV.

9. Evită îmbrăcămintea strâmtă pentru o zi, pentru a preveni iritarea.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”