Fashion chat cu Irina Schrotter

Hainele putin mai largi pe corp vor impune trendul in moda anului 2007. Este ceea ce anunta designerii vestimentari romani care si-au lansat de curand colectiile si au schimbat complet tiparele creatiilor pentru anul care tocmai a inceput. Una dintre cele
  • Publicat:
Fashion chat cu Irina Schrotter
Fashion chat cu Irina Schrotter

CSID: Care sunt principalele tendinte din moda in 2007?
Irina Schrotter: Sezonul urmator inseamna o schimbare majora in moda, in special pentru femei, din toate punctele de vedere si anume: se schimba in primul rand silueta desenata de catre designeri. De vreo doua, trei sezoane, tot incercam sa mai departam putin de corp tinutele pe care le purtam. Femeile nu prea au acceptat, dar au inceput sa se obisnuiasca si se pare ca sezonul urmator este cel in care va intra intr-un procent foarte mare aceasta idee noua, care inseamna haine mai departate de corp, departate uneori pana la dimensiuni dramatice. Veti vedea geometrii foarte accentuate la nivelul decolteurilor si al umerilor sau geometrii foarte accentuate la nivelul genunchilor, astfel incat tinuta femeii capata o cu totul alta linie. Se deseneaza fie un A la nivelul genunchilor, fie un V la nivelul umerilor. Oricum este o tinuta foarte feminina care potenteaza ceva si, in sezonul viitor, accentul, din punctul meu de vedere, va cadea pe talia inalta care se ridica imediat sub nivelul sanilor si care trebuie evidentiata foarte bine cu cordoane, curele.

CSID: Care sunt lungimile recomandate anul acesta de designeri?
Irina: Pentru femeile care au picioare foarte frumoase, o optiune o reprezinta tinutele deasupra genunchilor. Pentru cele cu picioare mai putin atragatoare, exista si alte lungimi. De fapt, se poarta in continuare toate lungimile. Totul este sa alegem ceea ce ni se potriveste cel mai bine si sa scoatem in evidenta ceea ce avem cel mai frumos.
 
CSID: Cum ai descrie femeile din Romania din punct de vedere al preferintelor vestimentare?
Irina: Femeile din Romania au gusturi foarte bune, lucru pe care eu l-am simtit de prima oara de cand am intrat pe piata. Sunt foarte pretentioase, stiu ce vor sa aleaga. Poate nu sunt dispuse sa cheltuiasca foarte mult pe haine, desi sunt dispuse sa cheltuiasca foarte mult pe haine ale designerilor internationali. Acesta este un regret al meu si nu numai al meu, deoarece se pare ca femeile din Romania nu au inca incredere in ceea ce facem noi. Probabil ca este si o vina a noastra ca n-am stiut sa cream aceasta incredere in mintea romancelor. Ele sunt femei inteligente, stiu sa aleaga hainele si apreciaza banii pe care ii cheltuiesc pe aceste haine si atunci isi doresc calitate.
 
CSID: Care sunt recomandarile tale pentru femeile care nu au o silueta impecabila?
Irina: Am dezvoltat tipare de pantaloni care merg pentru doamnele cu probleme, aceasta este specialitatea mea, pentru ca eu nu port decat pantaloni. Am creat modele care sa ascunda defectele si, slava Domnului, precum spuneam, se schimba moda, lucrurile se departeaza de corp si mai avem si noi o sansa, cele care mai avem depozite pe ici, pe colo si trebuie sa le ascundem.
 
CSID: Care este secretul longevitatii tale pe piata fashion din Romania?
Irina: Am reusit ce am reusit prin foarte multa munca pentru ca am crezut intotdeauna in orice proiect pe care l-am pornit si am convingerea ca oricine poate sa realizeze ceva. Oricine pune tot sufletul pentru ceea ce face, pana la urma reuseste.

„Femeile din Romania au gusturi foarte bune, lucru pe care eu l-am simtit de cand am intrat pe piata. Sunt foarte pretentioase, stiu ce vor sa aleaga.“

Foto: Victor Ciupuliga

Urmărește CSID.ro pe Google News
Cum sa alegi geanta potrivita
Cum sa alegi geanta potrivita
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân