Eviți sandalele din cauza călcâielor crăpate? Bea apă dar respectă și aceste sfaturi ca să ai călcâie frumoase

Călcâile crăpate - un aspect criticat fără milă de mulți români. Expresii precum ”cântă greierii în călcâie” sunt comune. Însă nu lipsa îngrijirii este cauza principală!
  • Publicat:
Eviți sandalele din cauza călcâielor crăpate? Bea apă dar respectă și aceste sfaturi ca să ai călcâie frumoase
Ce greșeli faci de ți se crapă călcâiele? foto: Shutterstock

Vara este un prilej de a purta cele mai frumoase haine din garderobă. Și evident, cea mai frumoasă încălțăminte. Iar pentru multe femei, asta înseamnă sandale, saboți, pantofi decolte și chiar slapi. Însă, un aspect poate împiedica entuziasmul de a parcurge clipe minunate încălțate de vară. Da, călcâiele crăpate! Poate pentru unele persoane, călcâile crăpate sunt doar o dovadă de neîngrijire. Însă, în realitate cauzele pentru care călcâiele se crapă sunt diverse. Și nu țin de neîngrijire. Ci de stil de viață și chiar deficit de vitamine.

Probabil, nimănui nu îi place să mai audă sfatul cu hidratarea corespunzătoare zi de zi. Dar deshidratarea duce printre altele și la scăderea calității pielii. Și inclusiv favorizează călcâiele crăpate.

Statul în picioare zi de zi, mult timp duce la crăparea călcâielor

Jobul sau obligațiile zilnice te obligă să stai mult în picioare? Ei bine, poziția verticală pe termen lung pune și mai multă presiune pe picioare și inclusiv pielea lor. Înaintarea în vârstă duce și la îmbătrânirea pielii. Iar călcâiele, și din cauza faptului că nu abundă glande sudoripare în acea zonă sunt expuse îngroșării și deshidratării pielii. Deficiențele de vitamine, minerale își fac simțită prezența din vârful capului până la călcâie. Zincul, dar și alte minerale sunt necesare pentru o piele sănătoasă și hidratată.

Spune-mi ce vârstă ai ca să-ți spun ce călcâie ai

Îmbătrânirea pielii pe măsură ce înaintăm în vârstăm afectează și călcâile. Pielea groasă, uscată, descuamată își pierde elasticitatea odată cu înaintarea în vârstă, ca atare, călcâiele crăpate sunt o realitate. Anumite afecțiuni dermatologie: eczema, micoze, dar și boli precum psoriazisul, diabetul determină și deteriorarea pielii călcâielor.

Sănătatea pielii călcâielor – determinată de greutate

Pe lângă toate aceste aspecte mai sunt cel puțin 3 cauze demne de luat în calcul. Greutatea corporală: cu cât avem mai multe kilograme în plus, cu atât mai multă presiune pe piele în general dar și pe pielea picioarelor și a călcâilor. Medicii menționează supraponderabilitate și evident obezitatea. Încălțămintea joasă, decupată pe termen lung poate acuzita tendința pielii călcâielor de a se crăpa.

Sursă: Mayo Clinic, Web Med

Urmărește CSID.ro pe Google News
Mădălina Drăgoi - Editor
 Senior Editor si Fashion Stylist Acum ceva timp, mă aflam la Atena, la o conferinţă internaţională despre frumuseţe şi industria de profil. În sală erau jurnaliste din toată Europa. Reprezentau în special presa glossy. Multe dintre ele erau parcă scoase din paginile revistelor pentru ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân