Vrei picioare frumoase? Iată ce dans pasional te ajută rapid

Cauți un sport ce ajută atât la toniefierea musculaturii picioarelor dar care să și îmbunătățescă sănătatea inimii? Știm noi un dans!
  • Publicat:
Vrei picioare frumoase? Iată ce dans pasional te ajută rapid
Cum să îți tonifiezi corpul și mintea fără să mergi la sală? Iată ce dans te ajută! Foto: Mădălina Drăgoi

Dansul nu este doar o formă de exprimare a frumosului, ci și o formă de mișcare bună de luat în considerare. Un antrenament cardio pe cinste, făcut cu grație. Dacă îți plac ritmurile latino, pasiunea, rochiile flamboiante, cântecele de dragoste ia în considerare  flamenco. Iată de ce să practici ”dansul inimii”.

 

Am avut ocazia să particip pentru prima oară în viață la un spectacol autentic de flamenco în Barcelona. A fost impresionant atât din punct de vedere muzical, dar și din punct de vedere vizual. Un show live, ”en viu” cum spun catalanii, fără efecte vizuale sau lumini speciale. Doar două dansatoare de flamenco. Una îmbrăcată în rochie roșie cu volane, iar alta în rochie neagră. Ambele accesorizate în stil flamenco. Superbe, feminine și pline de încredere. Dansul flamenco, originar din Spania este recunoscut ca fiind un dans pasional și expresiv.

Picioare tonifiate și un antrenament cardio pe cinste

Femeile dar și bărbații care îl practică nu doar că își însușesc mișcări grațioase, ci și mișcări pline de forță. Un joc al seducției. Ritmurile flamenco trezesc pasiunea inimii. Și la propriu și la figurat. Iată ce beneficii are această formă de dans asupra sănătății cardiovasculare. Apropo, picioarele dansatoarelor de flamenco dezvelite în momente cheie de rochiile lungi și bogate arată fantastic). Mișcările rapide ale picioarelor cresc ritmul cardiac și duc la creșterea rezistenței cardiovasculare.

flamenco foto Madalina Dragoi

O condiție fizică îmbunătățită și flexibilitate – prin flamenco

Dezvoltarea forței. Jocul complicat de picioare și mișcările corporale complicate ale dansului flamenco necesită multă forță și coordonare, ceea ce vă poate ajuta să vă dezvoltați musculatura și să vă îmbunătățiți condiția fizică general. Prin dans se crește flexibilitatea corpului. Flamenco este un dans energic, mișcările grațioase ale mâinilor și capului se îmbină armonios cu mișcările rapide ale picioarelor și practicându-l crește flexibiliate. Un alt aspect important este că practicarea unui dans în general antrenează funcția echilibrului. Prin flamenco, corpul capătă un mai bun echilibru. Coordonarea generală se îmbunătățește de asemenea.

Scapă de stres, cunoaște oameni noi prin dansul flamenco

Cum era de așteptat, dansul dă o stare de bine. Ca orice formă de mișcare se reduc stresul, anxietatea, tristețea. Mai mult decât atât, flamenco este un bun prilej de a elibera tristețe, stări negative. Flameco exprimă dragostea sub toate formele ei. Învățarea unui dans nou este o activitate ce poate fi trecută la categoria creșterea încrederii în sine, dezvoltare personală. Încrederea în propria persoană, stimularea încrederii cresc atunci când adoptăm și învățăm noi obiceiuri în viață. Ca orice formă de sport, dansul este o modalitate de a socializa, de a cunoaște oameni noi, de a accede la culturi noi.

flamenco

Urmărește CSID.ro pe Google News
Mădălina Drăgoi - Editor
 Senior Editor si Fashion Stylist Acum ceva timp, mă aflam la Atena, la o conferinţă internaţională despre frumuseţe şi industria de profil. În sală erau jurnaliste din toată Europa. Reprezentau în special presa glossy. Multe dintre ele erau parcă scoase din paginile revistelor pentru ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân