Efectele ceaiului verde asupra sănătății pielii și ce afecțiuni tratează

  • Publicat:
Efectele ceaiului verde asupra sănătății pielii și ce afecțiuni tratează
Sursa foto: shutterstock

Când bei ceai verde, te gândești oare și la efectele pe care acesta le poate avea la nivelul tenului tău? Căci ele sunt numeroase! Cu siguranță că multe dintre ele te vor surprinde! 

Ceaiul verde: beneficii uimitoare și de ce ar trebui să îl consumi mai des

Ceaiul verde contribuie simțitor la tratarea acneei

Potrivit experților, consumând ceai verde în mod regulat, poți observa îmbunătățiri vizibile atunci când te confrunți cu puseele acneice.

Cu un conținut ridicat de antioxidanți, ceaiul verde poate fi un truc excelent dacă îți dorești un tratament natural împotriva acneei.

Citește și: Beneficiile miraculoase ale ceaiului verde

Ceaiul verde exfoliază atent pielea

Un alt beneficiu al ceaiului verde? Acționează că un exfoliant natural la nivelul pielii, fără să cauzeze iritații.

Ceaiul are efect antioxidant și antiinflamator, astfel reușind să curețe tenul în profunzime și să îl facă mai radiant și mai luminos.

Ceaiul verde ameliorează cearcănele

Ceaiul verde este un bun remediu și pentru cearcăne/pungile de sub ochi. Antioxidanții din frunzele de ceai verde sprijină contracararea vaselor de sânge din zona ochilor, astfel reducând umflăturile, dar și cearcănele atât de nedorite.

Lasă la frigider pliculețele folosite de ceai verde și înainte de culcare, aplică-le pe ochi. Lasă să acționeze preț de 15 minute, apoi îndepărtează-le și poți dormi liniștită! Nu te vei mai confruntă cu ochi umflați sau cearcăne dimineața!

Citește și: Ceaiul verde: cum îl alegem ca să fie eficient

Ceaiul verde pentru tenul gras

Ai tenul gras, îl resimți uleios tot timpul? Ceaiul verde poate fi un remediu de nădejde! El funcționează ca o soluție astringentă pentru porii încărcați, reușind astfel să echilibreze producția de sebum. Tenul tău va fi mai curat și mai sănătos!

Ceaiul verde previne semnele de îmbătrânire prematură

Nu în ultimul rând, ceaiul verde are puternic efect antioxidant, fapt ce îl recomandă în lupta cu ridurile și stresul oxidativ.

Mai mult, datorită conținutului sau puternic de antioxidanți, ceaiul verde are și un efect de diminuare sau ștergere a ridurilor fine și petelor pigmentare cauzate de expunerea excesivă la soare.

Citește și: Ceai verde pentru sănătate şi slăbire

Surse: HealthLine, Medical News Today

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alice Moisescu - Web-Editor
Ambițioasă, consecventă și iubitoare de frumos, așa cum se descrie chiar ea, Alice este consultant de imagine. Și dacă în adolescență era fascinată de mănușile sau pălăriile bunicii și se inconjura de reviste precum Vogue, Marie Claire sau Harper’s Bazaar, ei bine... acum Alice este ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân