E adevărat că dacă razi copilul în cap, îi crește părul des? Dr. Felix Popescu demontează 3 mituri despre podoaba capilară

Din cele mai vechi timpuri oamenii sunt interesați să aibă o podoabă capilară cât mai bogată și caută remedii pentru îmbunătățirea acesteia.
  • Publicat:
E adevărat că dacă razi copilul în cap, îi crește părul des? Dr. Felix Popescu demontează 3 mituri despre podoaba capilară
Felix Popescu, medic Specialist chirurgie plastică, estetică și microchirurgie reconstructive. Foto: arhivă

Atunci când vine vorba despre credințe populare și mituri, românii au o cultură bogată. Și multe ”adevăruri populare” se se respectă cu sfințenie chiar și astăzi când avem la dispoziție foarte multe dovezi științifice. Despre cât adevăr este în spălarea părului cu fiertură de urzici, raderea copiilor în cap pentru a avea păr mai des, clătirea părului cu oțet, am stat de vorbă cu dr. Felix Popescu, medic specialist chirurgie plastică, estetică și microchirurgie reconstructive.

 

 CSÎD: E adevărat că dacă razi în cap copilul mic îi crește părul mai des?

Dr. Felix Popescu: O întrebare pe care trebuie să recunosc, și eu am primit-o de multe ori. Nu prea are nicio legătură creșterea părului cu rasul în cap. Din păcate nu poți să faci diferența asta, nu există nicio legătură între tunsorile la copii, indiferent dacă este băiețel sau fetiță. Firul de păr are o informație genetică pe care o urmează și nimic n-ar putea să influențeze acest lucru. Deci, clar este un mit.

Clătirea părului cu zeamă de urzici este oare de ajutor?

CSÎD: Ajută cu ceva să clătești părul cu zeama de la urzici fierte?

Dr. Felix Popescu: Am auzit despre o mulțime de tratamente și într-adevăr urzicile sunt foarte des folosite pentru calitatea firului de păr, din acest motiv se fabrică foarte multe șampoane pe bază de urzică. Este posibil, prin substanțele active ale urzicii, să crească o vascularizație la nivelul scalpului.

Oțetul – la ce ajută podoaba capilară?

CSÎD: Dar clătirea părului cu apă cu oțet?

Dr. Felix Popescu: Însă, cu oțetul, nu știu ce să spun, din punctul meu de vedere este un degresant, degresează foarte bine zona respectivă și probabil părul arată foarte bine. Am mai auzit “tratamentele” cu usturoi și gaz lichid, care generează miros puternic. Se întâmplă de foarte multe ori să vină pacienți care au încercat aceste “tratamente” și care prezentau arsuri chimice greu de înțeles. Prefer totuși să am o indicație clară în materie, decât să mă expun la astfel de tratamente.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Mădălina Drăgoi - Editor
 Senior Editor si Fashion Stylist Acum ceva timp, mă aflam la Atena, la o conferinţă internaţională despre frumuseţe şi industria de profil. În sală erau jurnaliste din toată Europa. Reprezentau în special presa glossy. Multe dintre ele erau parcă scoase din paginile revistelor pentru ...
citește mai mult
Recomandare video
Salată cu ciuperci și Mușchi File și paste cu Jambon de Curcan