Ai un păr creț sau un păr ondulat? Iată cum trebuie să-l usuci corect!

Cum trebuie să usuci părul creț sau părul ondulat
  • Publicat:
  • Actualizat:
Ai un păr creț sau un păr ondulat? Iată cum trebuie să-l usuci corect!

Modul în care alegi să-ți usuci părul, mai ales dacă te bucuri de un păr creț, îți poate oferi un efect de excepție între spălări. Știm că părul creț este mai pretențios, dar cu instrumentele de styling și tehnicile potrivite poți obține bucle definite și hidratate.

Îndepărtează excesul de apă folosind bumbacul

”Înainte de a opta pentru una dintre tehnicile de uscare a părului, află că primul pas pe care trebuie să-l faci este acela de a îndepărta excesul de apă din bucle”, explică hairstilistul Lucian Busuioc. Ia un tricou/prosop din bumbac pe care știi că nu-l mai porți și înfășoară-l pe lungimea părului și pe vârfuri. În felul acesta, vei obține un look natural și eviți ruperea firului de păr și deteriorarea lui.

Folosește materialul din bumbac și un balsam leave-in

Odată ce ai îndepărtat excesul de apă, folosește același material din bumbac, dar de data aceasta aplicând și un balsam leave-in și lasă părul să absoarbă produsul. Este un truc simplu prin care buclele sunt mai definite, iar timpul de uscare este mai rapid.

Folosește un tratamentul leave-in special pentru bucle (păr creț) secționând părul, separându-l în șuvițe, și aplică produsul atât pe lungimi, cât și pe vârfuri. După ce părul este 100% uscat poți aranja părul cu ajutorul buricelor degetelor.

Sau folosești difuzorul pentru mai multă definire a buclelor

Un difuzor atașat uscătorului de păr este cel mai popular instrument pentru părul creț. Este ideal pentru orice tip de păr creț, iar aerul este distribuit în mai multe zone. În acest fel, buclele tale obțin o formă naturală, definire și mai multă strălucire.

Cum să folosești difuzorul?

După ce ai uscat părul cu ajutorul tricoului, folosește un spray pentru volum, cu efect antistatic pentru bucle (Eimi Fresh Up). Aplică și tratamentul leave-in pentru bucle NutriCurls Curlixir Balm pentru extra îngrijire și distribuie produsul uniform. Mai apoi, secționează părul în patru părți egale și prinde-le cu ajutorul unor clame. Lasă capul în jos și folosește difuzorul pe fiecare secțiune. Folosește uscătorul de păr la o temperatură redusă.

Sau lași părul să se usuce natural

Te întrebi desigur cum poți usca părul fără ajutorul difuzorului. Ei bine, folosind cele mai bune produse, poți obține rezultate naturale. Fără surse de căldură, fără stylere și fără probleme!

Dacă buclele tale sunt subțiri și foarte hidratate, atunci folosește un spray nutritiv pentru păr ondulat (Milky Waves Spray), atât pe lungimi, cât și pe vârfuri. Aplică apoi tratamentulul leave-in pentru bucle și asigură-te că fiecare secțiune de păr este acoperită de produs. Poți folosi spuma pentru păr creț Boost Bounce Mousse pentru un efect ultra-definit.

Sfaturi pentru uscarea unui păr creț

Buclele sunt mai ușor de uscat și de stilizat atunci când ai grijă de ele, așadar asigură-te că folosești șampon și balsam, în funcție de nevoie tale. Dacă părul este destul de poros și are nevoie de hidratare intensă, folosește un balsam de curățare, pentru păr ondulat și creț. De asemenea, un șampon micelar pentru păr ondulat și creț este o variantă delicată care oferă o curățare intensă. În felul acesta îndepărtezi impuritățile, dar protejezi și părul.

Alege produsele în funcție de tipul de buclă

Tipul buclelor pe care le ai indică și nivelul de hidratare de care părul are nevoie. Tratamentul leave-in pentru bucle Curlixir Balm este ideal pentru buclele rigide pentru că oferă hidratare instantă. Milky Waves Spray este tot un produs dedicat părului ondulat, îl hrănește, îl face ușor de coafat, pentru onduleuri lejere care primesc susținere și definire.

Ai grijă la pieptănarea părului

Dacă simți că buclele tale trebuie să fie pieptănate, atunci ai grijă cum descurci părul. Folosește o perie pentru descurcarea părului și asigură-te că ai folosit suficient balsam astfel încât să nu-l deteriorezi.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Mihaela Arsene
Am intrat in domeniul presei scrise dintr-o intamplare, in 1995, dar pasiunea pentru acest domeniu s-a nascut odata cu prima revista pe care am condus-o, o revista de frumusete. Apoi am lucrat la Avantaje, iar odata cu aparitia internetului m-am dedicat online-ului si dezvoltarii site-urilor. Sanatatea, ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre stereotaxie: „Nu este dureroasă, nu necesită o anestezie și nici măcar o internare a pacientului”