Dr. Carmen Constantin, despre vedeta la buzele căreia visează toate româncele: „Unele paciente vin cu poze pentru a mă ajuta să îmi dau seama ce vor”

  • Publicat:
Dr. Carmen Constantin, despre vedeta la buzele căreia visează toate româncele: „Unele paciente vin cu poze pentru a mă ajuta să îmi dau seama ce vor”

Putem obține o formă naturală a buzelor în urma injectărilor cu acid hialuronic dacă respectăm anumite reguli, spune dr. Carmen Constantin, medic specialist chirurgie plastică și reconstructivă în cadrul Clinicii Zetta. Chiar și când pacientele vin cu poze drept exemplu, mai ales imagini ale unor persoane cunoscute, medicul insistă asupra importanței păstrării proporțiilor pentru a obține un rezultat cât mai natural.

Încă de la prima vizită în cabinetul medicului, pacientele sunt sfătuite asupra regulilor care trebuie respectate când vine vorba despre forma buzelor sau a eventualelor asimetrii de formă, de volum sau de poziții. Toate aceste corecturi se fac ținând cont și de ceea ce își dorește pacienta de la această procedură ca aspect final, dar și în funcție de recomandările medicului.

Unele paciente vin cu poze pentru a mă ajuta mai mult să îmi dau seama ce vor, dar este destul de greu să faci exact ce este în poză pentru că plecăm de la altă persoană și alte trăsături.

Sigur, unele elemente sunt folositoare, iar atunci când vezi o poză, îți dai seama ca medic de faptul că vrea vermilionul mai sus, că vrea ca buza să fie mai înaltă, mai conturată, mai plină în lateral sau doar central.

Cele mai multe fotografii pe care le primesc drept exemplu sunt cu buzele lui Kendall Jenner sau pentru modelul russian lips. Eu, personal, nu aplic niciun trend anume. Plec de la forma buzelor pacientei și de la dorințele ei, spune dr. Carmen Constantin.

Sursa foto: Hepta.ro

Pentru a obține un look cât mai natural, medicul recomandă fiecărei paciente să țină cont de  volumul injectat. În primul rând, lookul natural se obține printr-o injectare cu o cantitate moderată de acid hialuronic, în funcție de nevoi.

Astfel, în cadrul unei ședințe nu se folosește  mai mult de un mililitru de acid hialuronic. În al doilea rând, frecvența intervențiilor este un alt factor important în obținerea unui look natural. Pentru păstrarea naturaleței, nu se realizează injectări cu acid hialuronic în mod frecvent, de exemplu lunar sau o dată la două luni.

Recomand ca procedura să se realizeze la șase luni, pentru a fi completate părțile de unde s-a resorbit substanța. Practic, în funcție de ceea ce își doresc, pacientele revin la o lună, trei luni sau șase luni. Nu obișnuiesc să pun mai mult de un mililitru de substanță la prima injectare pentru că altfel vor apărea complicații. Dacă pacienta își dorește buze mai mari, va reveni din nou peste 30 de zile pentru injectarea unui alt mililitru.

Am avut un astfel de caz și după cele două injectări realizate la distanță de o lună, pacienta s-a prezentat pentru o a treia injectare, dar la distanță de trei luni, urmând ca apoi să vină la fiecare șase luni pentru întreținere cu un mililitru de substanță. Nu este o rețetă și o frecvență cu care pacientele ar trebui să revină. Fiecare are dorințele proprii și contează foarte mult și punctul de la care plecăm, a adăugat dr. Carmen Constantin.

În cazul în care pacienta dorește să întrerupă injectarea buzelor cu acid hialuronic, substanța se va resorbi în mod natural, lent. Iar în situația în care se renunță definitiv la injectarea buzelor cu acid hialuronic, nu există un pericol. În timp, substanța se va resorbi complet, iar buzele vor arăta la fel ca înainte ca pacienta să înceapă procedura.

Augmentare buze realizată de Dr. Carmen Constantin
Urmărește CSID.ro pe Google News
Paula Rotaru - Senior Editor
Senior Editor, [email protected] A făcut parte din echipa Ce se întâmplă, Doctore? în perioada aprilie 2013-decembrie 2023. Articolele sale cuprind informații despre diverse afecțiuni, alimentația echilibrată, îngrijirea pielii și sănătatea emoțională. Colaborări: Viața ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân