3 trucuri de machiaj pentru dinți mai albi

  • Publicat:
3 trucuri de machiaj pentru dinți mai albi
Sursa foto: Pexels

Toată lumea știe că, pentru a avea un zâmbet strălucitor, este esențial să faci controale stomatologice regulate și să respecți regulile de igienă orală. Totuși, în pofida unei îngrijiri corespunzătoare, dacă nu ai apelat la tratamente cosmetice, precum cel de albire a dinților sau aplicarea de fațete dentare, este posibil ca dinții tăi să nu aibă acea nuanță albă strălucitoare afișată de vedetele de la Hollywood.

Din fericire, poți face ca dinții tăi să arate mai albi cu ajutorul unor trucuri de machiaj. Cu sfaturile de mai jos, zâmbetul tău va face cu adevărat senzație.

Optează pentru un ruj cu subtonuri albăstrui

Rujul potrivit poate să te ajute să ai un zâmbet strălucitor, fapt ce aduce o notă în plus de încredere în sine. Motivul este acela că nuanța buzelor o poate influența pe cea a dinților. Astfel, tonurile calde, precum cele de portocaliu, pot scoate în evidență nuanțele gălbui ale dinților.

De aceea, dacă nu ai dinții de un alb perfect, este recomandat să nu folosești un ruj în astfel de nuanțe. Dimpotrivă, dacă alegi rujuri cu subtonuri reci, precum cele roșii clasice, vișinii, maro cu tentă de violet sau cele care bat ușor în albastru, ca prună, acestea vor face ca dinții tăi să pară mai albi.

Dacă folosești un ruj într-o culoare puternică, machiajul ochilor și al sprâncenelor ar trebui să fie mai discret, spun specialiștii în machiaj.

Ai grijă de buzele tale

Înainte de a aplica rujul potrivit, trebuie să îți îngrijești buzele, așa cum este recomandat să faci și cu dinții și, de altfel, cu orice parte a corpului tău. Astfel, pentru a îndepărta celulele moarte, buzele tale au nevoie de o exfoliere blândă regulată. Poți face acest lucru foarte ușor, cu ingrediente pe care le ai în cămară: fă un amestec din câte o linguriță de zahăr, de miere și de ulei de măsline și freacă buzele ușor.

De asemenea, o cremă hidratantă simplă, aplicată în strat gros pe buze, lăsată peste noapte, poate ajuta la repararea lor. Folosește balsamul de buze zilnic, nu doar iarna, pentru un plus de protecție.

Nu folosi zilnic rujuri mate, pentru că, indiferent cât sunt de bune, usucă ușor buzele. Limitează folosirea lor la ocazii speciale sau la una – două zile pe săptămână. Nu în ultimul rând, hidratează-te din interior. Bea suficientă apă, cel puțin un litru și jumătate pe zi, chiar mai mult atunci când faci sport sau este foarte cald afară.

Alege fondul de ten potrivit

Nu numai rujul poate să influențeze nuanța dinților, ci și fondul de ten. O piele netedă poate să pună în evidență acele trăsături care te fac unică. Înainte de a aplica fondul de ten, care trebuie să aibă o textură lejeră, curăță și hidratează bine pielea feței.

Pentru un ten revigorat și cu aspect întinerit, folosește un ser cu acid hialuronic și vitamine, precum cel din seria de produse Emily in Paris. Aplică apoi o cremă foarte hidratantă, eventual cu SPF, chiar dacă nu este soare afară, un eventual corector și fondul de ten și pudrează ușor fața.

Dar ia în considerare că, la fel ca în cazul rujurilor, fondurile de ten în nuanțe portocalii scot în evidență tonurile galbene ale dinților. Alege mai degrabă culori reci, precum taupe (gri maroniu deschis).

Tratamentele de albire a dinților nu sunt potrivite pentru toată lumea, de exemplu, pentru persoanele care au coroane sau dantura foarte sensibilă. Din fericire, un machiaj aplicat inteligent poate face ca dinții să pară mai albi. Iar trucurile de mai sus pot să te ajute să ai un zâmbet mai strălucitor.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Salată cu ciuperci și Mușchi File și paste cu Jambon de Curcan