Schimbare de look: rochii glam, coafură primăvăratică şi machiaj natural

Schimbare! Asta am cerut, asta mi s-a dat! O transformare din cap până-n picioare este tema acestui mini-pictorial în care eu, o comodă din cale-afară şi o non-fashionistă declarată, sunt machiată, coafată şi îmbrăcată într-un mod cu totul diferit de ceea ce sunt eu obişnuită.
10.03.2015
Schimbare de look: rochii glam, coafură primăvăratică şi machiaj natural


Schimbare!

Asta am cerut, asta mi s-a dat!

O transformare din cap până-n picioare este tema acestui mini-pictorial în care eu, o comodă din cale-afară şi o non-fashionistă declarată, sunt machiată, coafată şi îmbrăcată într-un mod cu totul diferit de ceea ce sunt eu obişnuită.

De la blugii largi şi tricourile lălâi am trecut la rochie, ceva ce nu credeam că o să port vreodată.

Iată care a fost motivul pentru care Cristiana Vărbanciu (www.label-to-love.com) a ales ţinuta fancy:

”Rock chick, asta mi-a venit în minte când am cunoscut-o pe Paula. Ideea mea a fost să o scot puţin din zona sa de confort, fără să o rup total de accentele stilului său. Am ales pentru ea «a little black dress», mascată de o fustă tip fishnet, transformând-o astfel într-o ţinută perfectă pentru un concert rock”.

Ce mi-a plăcut enorm la rochia asta super-mega versatilă este faptul că a fost croită în aşa fel încât să nu mă simt deloc incomod, deloc temătoare că-mi vor ieşi colăceii la înaintare.

O altă bilă albă o acord materialului, care nu se şifonează cu una cu două şi nici nu e scorţos. Cu greu găseam o formulă magică prin care astfel de haine să se potrivească şi unei rotunjoare, nu numai celor piele şi os.

Plus că, dacă scot din peisaj fusta din material gen plasă de pescuit, rămân cu o rochie neagră mulată, numai bună de scos la un eveniment de tip cocktail.

Dacă mai pun peste şi o vestă aurie, clar n-am cum să trec neobservată.


Mai complicată e treaba cu tocurile, dar orice se învaţă şi acest lucru este valabil şi în cazul mersului pe tocuri 🙂


Şi dacă tot am adus aminte de silfide, tricoul roşu semnat Kinga Varga (www.kingavarga.ro) este, ei bine DA, mărimea XS!

Un genial truc psihologic.

Plus că se apropie periculos de stilul meu: lejer, colorat, funny.

Să trecem la machiaj, căci şi acolo s-au făcut mari progrese!

Magicianul responsabil este Violeta Enoiu, make-up artist cu vreo 15 ani de experienţă. O găsiţi pe Facebook.

De la ea am învăţat că: fondul de ten se aplică numai şi numai după ce am hidratat bine tenul, sprâncenele răruţe nu trebuie să vadă ever creionul negru, ci fardul în diverse nuanţe de maro, că buzele subţiri nu se pupă cu rujurile închise la culoare, nici măcar cu cele deschise, ci doar cu un strugurel, eventual cu nişte ingrediente “piperate”, care să dea un efect push-up, că fardurile de ochi sidefii nu mai sunt demult la modă şi că smokey eyes-ul în paletă mată va rămâne mult timp un Must-Do-It.

Cât despre păr, recunoştinţa veşnică pentru faptul că am scăpat de negrul sobru care mă urmărea de vreo jumătate de deceniu merge către Viktorija Petrescu (www.beautyplay.ro).

Ea m-a sfătuit şi convins că nişte şuviţe pierdute, în nuanţe de mahon, şi o tunsoare în scări, urmată de aplicarea unei spume speciale pentru volum de la rădăcină şi nişte bucle lejere mă vor scoate din anonimat şi îmi vor îndulci trăsăturile. Important de precizat este faptul că vopseaua de păr  folosită este una specială, care are în componenţă proteine din grâu şi soia, care oferă hrănire, perfectă hidratare a fibrei capilare, elasticitate şi fac părul uşor de pieptănat. Un alt ingredient important este Biosil, un silicon organic cu structură tridimensională, oferind culorii maximă aderenţă la firul de păr, iar agenţii speciali tensioactivi îndepărtează toate reziduurile alcaline şi, în contact cu apa, sigilează structura părului finalizând procesul de colorare. Tot de la ea am aflat că spălatul pe cap se face de maximum două ori pe săptămână, ca să nu am probleme cu îngrăşarea părului, şi că niciodată, never ever, nu trebuie să folosesc alt şampon decât cel special destinat părului vopsit.

Paula Rotaru
Paula Rotaru
S-a alăturat echipei Ce se întâmplă, Doctore? în anul 2013. În timp, CSID a devenit a doua sa familie, care cuprinde o mână de oameni pasionați de scris și preocupați de starea de bine a românilor. Ține legătura cu medici din toate domeniile și vă aduce zilnic informații despre diverse ... citește mai mult
Recomandare video
Dr. Cazacu Corrado: simptome și tratament în boala parodontală (parodontoză)