Curăţarea feţei cu ultrasunete: beneficii şi mecanism de acţiune

Află care sunt beneficiile pentru piele ale curăţării cu ultrasunete.
  • Publicat:
Curăţarea feţei cu ultrasunete: beneficii şi mecanism de acţiune

Odată cu venirea verii, tenul are nevoie de o curăţare în profunzime pentru a radia de sănătate. Curăţarea cu ultrasunete este o metodă excelentă de revigorare a tenului, redându-i acestuia prospeţimea, luminozitatea şi hidratarea de care are atâta nevoie în sezonul cald. De asemenea, datorită micromasajului extraordinar la nivelul dermului, pielea este mai bine pregătită să primească „în dar” efectele benefice ale cremelor de protecţie solară sau de hidratare. Ne-a povestit pe larg despre beneficiile acestui tratament, Vita Costenciuc, specialist în terapii faciale şi corporale.

Pregăteşte-ţi pielea să fie mângâiată de soare cu ajutorul ultrasunetelor. Vezi mai jos în ce constă curăţarea cu ultrasunete a tenului şi ce beneficii are această procedură cosmetică pentru tenul tău!

Beneficiile curăţării cu ultrasunete pentru piele

Curăţarea cu ultrasunete este una dintre cele mai utilizare proceduri utilizate în cosmetologie, datorită efectelor sale benefice demonstrate.

După o şedinţă de curăţare cu ultrasunete, pielea îşi recapătă prospeţimea şi vitalitatea, devine mai moale, netedă, catifelată şi are o culoare mai uniformă. Datorită micromasajului, circulaţia sângelui la nivelul feţei este îmbunătăţită şi, astfel, este redus aspectul pufos al chipului.

De asemenea, produsele utilizate în timpul procesului curăţă în profunzime tenul, iar vibraţiile cu ultrasunete declanşează regenerarea celulelor şi reduc ridurile fine şi de expresie, modelând armonios ovalul feţei.

Persoanele cu tenul gras, cu tendinţă acneică vor constata că pielea este mai mată, mai puţin lucioasă, mai puţin predispusă erupţiilor. 

Datorită efectelor antibacteriene şi exfoliante, sunt eliminate celulele moarte de la suprafaţa pielii, iritaţiile şi petele lăsate de acnee sunt ameliorate, iar porii sunt vizibil micşoraţi.

Mecanism de acţiune al curăţării cu ultrasunete

Curăţarea cu ultrasunete presupune parcurgerea mai multor etape de pregătire a pielii pentru curăţarea profundă şi aplicarea produselor cosmetice şi terapeutice speciale prin micromasaj, fiecare având o importanţă deosebită în obţinerea rezultatului dorit. Procedura este complet nedureroasă, confortabilă şi poate fi efectuată pe orice tip de piele, inclusiv pe pielea foarte sensibilă sau cu simptome de cuperoză.

Puterea ultrasunetelor este reglată astfel încât să nu afecteze celulele sănătoase ale pielii, dar vibraţiile sunt suficient de puternice pentru a îndepărta celulele moarte de stratul cornos, favorizând astfel o curăţare în profunzime şi de durată.

Iată care sunt paşii de urmat în ceea ce priveşte curăţarea cu ultrasunete:

  • Pasul 1 – demachierea se face cu un gel spumant matifiant, cu efect antiiritant, antiinflamator, antibacterian şi antiseptic. Acesta are rolul de a îndepărta machiajul, celulele moarte de piele şi iritaţiile, lăsând pielea curată şi fină.
  • Pasul 2 – tonifierea se face cu o loţiune ce reduce aspectul porilor dilataţi şi reglează secreţia de sebum, dar şi pH-ul pielii.
  • Pasul 3 – deschiderea porilor se face cu ajutorul unei măşti-gel special concepute pentru curăţarea în profunzime a pielii. Gelul are în compoziţie acizi AHA din fructe, care ajută la deschiderea porilor. 
  • Pasul 4 – peelingul ultrasonor are rolul de a exfolia delicat tenul şi de a îndepărta celulele moarte ale pielii. Procedeul este noninvaziv şi noniritant.
  • Pasul 5 – aplicarea măştii de faţă pe bază de uleiuri şi plante (salvie, mentă, rozmarin, eucalipt etc.), cu proprietăţi antibacteriene, antifungice şi antiinflamtorii. Această mască are rolul de a curăţa în profunzime pielea, de a controla secreţia de sebum şi de a elimina şi preveni bacteriile care favorizează apariţia acneei.
  • Pasul 6 – aplicarea cremei în jurul ochilor, care are rolul de a reduce edemele (umflăturile) şi de a hidrata ţesuturile sensibile din această zonă, prevenind astfel apariţia ridurilor şi protejând integritatea fibrelor de colagen.
  • Pasul 7 – aplicarea serului facial antiîmbătrânire – acesta corectează micile riduri de expresie şi modelează ovalul feţei, datorită efectelor sale astringente şi antiinflamatorii.
  • Pasul 8 – aplicarea cremei de faţă fără ulei – este o etapă esenţială, deoarece vizează tratarea problemelor tenului, precum acneea, comedoanele, punctele negre sau cicatricile postacneice. De asemenea, o astfel de cremă deţine factor de protecţie solară şi proprietăţi antibacterine şi antiinflamatorii, eliminând roşeaţa şi iritaţiile pielii.

Curăţarea feţei cu ultrasunete: contraindicaţii

Această procedură cosmetică nu este recomandată persoanelor care prezintă leziuni pustulare (furuncul), un număr mare de papiloame cutanate sau telegiectazii (vene păianjen). De asemenea, este contraindicată persoanelor cu suferinţe cronice.

Şedinţele de curăţare cu ultrasunete trebuie efectuate în funcţie de tipul de piele, astfel: în cazul tenului normal şi uscat se recomandă o şedinţă la 2-3 luni, în timp ce tenul gras, acneic necesită o şedinţă de tratament de curăţare la 3-4 săptămâni. Durata întregii proceduri durează între 40 şi 60 de minute.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Bianca Poptean - Psiholog
Am scris peste 10 ani pentru Ce se întâmplă doctore, timp în care am realizat sute de articole, interviuri cu medici și specialiști în diverse domenii, materiale video, conferințe și emisiuni live. Mai mult, sunt mamă a doi băieți minunați care mi-au oferit ocazia să văd lumea prin ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân