Cum ții sub control tenul gras și excesul de sebum

Tenul gras poate duce la blocarea porilor și creșterea riscului de apariție a acneei, dar totodată, tenul gras are și multe beneficii.
  • Publicat:
Cum ții sub control tenul gras și excesul de sebum
Foto: envato

Tenul gras poate duce la blocarea porilor și creșterea riscului de apariție a acneei, dar totodată, tenul gras are și multe beneficii. Persoanele cu acest tip de ten se confruntă cu mai puține riduri, iar tenul rămâne hidratat pentru mai mult timp. Iată care sunt recomandările Academiei Americane de Dermatologie în îngrijirea tenului gras pentru persoanele cu acest tip de ten.

  1. Spală fața în fiecare dimineață și seară, dar mai ales după ce faci sport. Evită tentației de a exfolia pielea la fiecare spălare pentru că poți irita pielea și poți înrăutăți aspectul acesteia.
  2. Folosește produse „fără ulei” și „noncomedogenice”. Adică acordă atenție sporită etichetelor produselor pe care le folosești: cleanser, creme hidratante și produselor cosmetice. Acestea blochează porii și produc acneea.
  3. Folosește un produs de curățare spumant. Multe persoane cred că au nevoie de produse de curățare puternice pentru a îndepărta excesul de sebum, dar acestea usucă pielea și o irită, iar astfel se accelerează producția de sebum. Produsele blânde, delicate sunt cele indicate tenului gras.
  4. NU folosi produse de curățare pe bază de ulei sau pe bază de alcool. Acestea pot irita pielea.
  5. Aplică produse de hidratare în fiecare zi. Chiar dacă ai un ten gras este extrem de important să-i oferi hrănire și hidratare. Poți opta pentru o cremă cu factor de protecție sau o cremă hidratantă care să conțină SPF 30 sau mai mare.
  6. Folosește produse cosmetice pe bază de apă sau fără ulei.
  7. NU adormi cu machiajul pe față. Întotdeauna, înainte de culcare, demachiază tenul.
  8. Folosește foițe cu efect matifiant pe timpul zilei. Presează delicat foițele pe ten și lasă-le câteva secunde să absoarbă sebumul. Nu freca foițele de față pentru că vei răspândi sebumul în alte zone.
  9. NU sta cu mâna pe față! Cu siguranță ești tentată să-ți atingi fața, iar astfel nu faci altceva decât să răspândești impuritățile acumulate pe timpul zilei. Atinge fața doar în momentul în care te speli pe față sau te demachiezi. Întotdeauna pune mâna pe față după ce te-ai spălat pe mâini!
Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân