Cum scapi de cearcănele de sub ochi: 8 modalități simple

  • Publicat:
Cum scapi de cearcănele de sub ochi: 8 modalități simple
Sursa foto: shutterstock

Cine nu a întâmpinat vreodată problema cearcănelor inestetice, a ridurilor fine sau a pungilor de sub ochi? Fie că au fost moștenite ori sunt cauzate de oboseală, ele apar frecvent. Astăzi, vom vorbi însă doar de cearcănele de sub ochi. Iată câteva metode eficiente prin care poți scăpa de ele în doar o săptămână!

Modalități de a elimina cearcănele inestestice de sub ochi

Motivele pentru care apar cearcănele pot fi dintre cele mai diverse, spun specialiștii: de la lipsa somnului, genetică, alergii diverse și până la alimentația deficitară, privitul în ecrane sau chiar bătrânețea.

Însă, vestea bună este că putem combate apariția cearcănelor prin următoarele metode:

Aplică comprese reci în zona ochilor încă de dimineață

Pentru a reduce cearcănele nedorite, aplică o compresa cu apă rece în fiecare dimineață, atunci când te trezești. Sau, de ce nu, felii de cartof sau de castraveți ținute la frigider. Cearcănele se vor diminua văzând cu ochii!

Încearcă masca pe bază de pătrunjel

Pătrunjelul conține vitaminele C și K, vitamine extrem de benefice pentru piele. Pentru a realiza masca din pătrunjel, toacă mărunt câteva fire și amestecă-le cu apă caldă. Compoziția astfel obținută pune-o pe zonele cu probleme și las-o să acționeze timp de 10 minute. Spală ochii apoi cu apă rece din abundență.

Dormi pe spate

Dacă în timpul somnului capul este ușor ridicat, lichidul nu se va mai acumula sub ochi, respectiv nu se vor mai forma cercuri inestetice sau pungi.

Consumă mai multă apă

Apariția cearcănelor inestetice poate fi determinată și de deshidratare. Încercând să mențină rezervele de apă, corpul depune lichidele îndeosebi în zona ochilor.

Bea cel puțin 2 litri de apă pe zi și vei vedea diferența!

Înlocuiește cafeaua cu ceaiul verde

Cofeina afectează calitatea somnului, iar somnul cu adevărat sănătos și odihnitor este principalul factor de combatere a cearcănelor. Ceaiul verde, în schimb, conține și el cofeină, însă nu te împiedică să dormi și să te odihnești.

Mai mult, ceaiul verde conține și antioxidanți care te protejează împotriva îmbătrânirii premature.

Integrează verdeața în dieta ta

Legumele bogate în fier, precum spanacul sau broccoli, sunt eficiente în atenuarea cearcănelor întrucât sprijină circulația sanguină. Și cu cât sângele circulă mai bine, cu atât cearcănele de sub ochi sunt mai puțin vizibile.

Redu consumul de sare

Sodiul cauzează rentenție de apă, iar retenția duce la apariția cearcănelor. Încearcă să reduci consumul alimentelor care au o cantitate crescută de sare și axează-te mai mult pe fructe și legume. De asemenea, dacă sarea este cumva indispensabilă în mesele tale, alege sarea de Himalaya.

Crește aportul de colagen din organism

Colagenul este cea mai abundentă proteină din organismul uman. El conferă pielii noastre elasticitate și sprijină refacerea celulelor moarte. Odată cu vârsta însă, producția de colagen începe să scadă, iar din cauza acestui proces, pielea își pierde din elasticitate și favorizează apariția cearcănelor.

Cea mai bună modalitate de a-ți crește aportul de colagen este consumul de alimente care conțin colagen, precum supele făcute pe bază de oase de vită.

Surse: healthline.com, insider.com, clevelendclinic.org

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alice Moisescu - Web-Editor
Ambițioasă, consecventă și iubitoare de frumos, așa cum se descrie chiar ea, Alice este consultant de imagine. Și dacă în adolescență era fascinată de mănușile sau pălăriile bunicii și se inconjura de reviste precum Vogue, Marie Claire sau Harper’s Bazaar, ei bine... acum Alice este ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân