6 trucuri care îți vor face manichiura să reziste mai mult

Nimic nu este mai rău decât să-ți vezi manichiura cum începe ușor ușor să se decojească în colțuri. Pentru a beneficia de o manichiură de lungă durată, nu uita să iei în calcul următoarele 6 trucuri.
19.10.2022
6 trucuri care îți vor face manichiura să reziste mai mult
6 trucuri care îți vor face manichiura să reziste mai mult sursa foto: shutterstock

Te face ceva să te simți la fel de feminină precum o manichiură proaspătă? Fie că preferi ca manichiura ta să fie realizată la un salon su acasă, aceasta necesită nu numai bani, ci și timp și ceva efort. Și la fel ca orice achiziție sau ceva la care ai muncit din greu, vrei să o faci să dureze cât mai mult posibil.

Din păcate, aceste tratamente cosmetice pentru unghii tind să aibă o durată scurtă. O manichiură sau pedichiură fără gel se poate ciobi în câteva zile sau uneori în aceeași zi dacă nu ești atentă. Din păcate, activitățile obișnuite de zi cu zi au toate potențialul de a îți deteriora munca, dar dacă urmezi câteva sfaturile, este posibil să le poți menține proaspete un pic mai mult. Dacă îți faci azi manichiura, iar mâine este deja ciobită și exfoliată în anumite zone, este posibil să faci mici greșeli în timpul aplicării și după sau e posibil să nu utilizezi toate produsele care sunt necesare pentru efectuare unei manichiuri cât mai corecte. Iată 6 trucuri care îți vor fi de mare ajutor:

  1. Curăță-ți unghiile înainte de a începe

Dacă manichiura ta a fost vreodată realizată de către un specialist, cu siguranță ai observat că primul pas este întotdeauna curățarea unghiilor, chiar dacă nu ai pic de ojă pe suprafața lor. Își poți curăța unghiile acasă folosind spirt sau o soluție specială de îndepărtare a ojei de unghii. Aceste produse vor fi de mare ajutor în eliminarea ojei și a uleiurilor de pe suprafața unghiei, astfel încât noul strat să poată fi aplicat corespunzător și să reziste. Odată ce unghiile au fost curătațe, poți aplica o bază de unghii care este benefică pentru protejarea acestora. Mai mult de atât, baza de unghii oferă o mai bună rezistență și conferă manichiurii o culoare cât mai proeminentă.

  1. Ai grijă de cuticule

Cuticulele sunt o parte esențiale a unghiilor tale. Sunt o parte a pielii și stau deasupra locului din care îți crește unghia, iar existența lor ajută la protejarea zonei. Cu toate acestea, orice strop de ojă aplicată pe cuticule va fi incredibil de predispusă la decojire, așa că cel mai bine este să îți împingi cuticulele înapoi înainte de a începe manichiura. Înmuierea cuticulelor face acest proces mai ușor și mult mai puțin dureros. Doar înmoaie vârfurile degetelor în apă caldă sau folosește un ulei pentru cuticule.

  1. Folosește ulei de cuticule

Nu multă lume folosește uleiul de cuticule, dar dacă auzi că este unul dintre cele mai bune sfaturi de manichiură, te vei convinge să începi. Pentru a menține unghiile cât mai sănătoase și pentru ca manichiura să dureze un timp mai îndelungat, ar trebui să folosești uleiul de cuticule zilnic sau măcar în momentul în care manichiura a fost finalizată și uscată. Vitaminele din uleiurile de cuticule îți vor menține unghiile și cuticulele hidratate și mai puțin predispuse la rupere. Poți folosi și uleiul de cocos sau uleiul de măsline în locul celui destinat cuticulelor.

  1. Evită aplicarea mai multor straturi

Dacă aplici mai multe straturi, riști ca întreaga ojă existentă pe unghia ta să se desprindă într-o singură bucată. Evită aplicarea mai multor straturi de ojă prin alegerea unei nuanțe mai vii, astfel încât intensitatea culorii să poată fi observată încă de la primul strat. Ține cont de acest lucru atunci când mergi la salon. Fie alegi o culoare care are nevoie doar de un strat sau două, fie îi comunici manichiuristei să nu aplice mai mult de două straturi, indiferent de intensitatea culorii.

  1. Reîmprospătează manichiura cu un topcoat

Chiar dacă nu este bine să aplici mai multe straturi de ojă pe suprafața unghiei, în ceea ce privește topcoat-ul lucrurile stau diferit. Acesta trebuie să fie aplicat la fiecare 2-3 zile pentru a-ți menține manichiura proaspătă. Acest strat proaspăt de topcoat oferă un strat de protecție ojei și te ajută la menținerea rezistenței sale. Pentru rezultate cât mai bune, aplică un strat subțire și acoperă întreaga suprafață a unghiei.

  1. Poartă mănuși când faci curățenie

Ar trebui să porți mănuși ori de câte ori folosești produse de curățare dure, pentru a îți proteja mâinile. Este la fel de necesară purtarea mănușilor dacă dorești ca manichiura ta să reziste cât mai mult și să nu fie atacată de produsele de curățare. Aceste produse de curățare usucă atât pielea mâinilor, cât și unghiile, iar acest lucru nu face decât să distrugă întregul aspect al manichiurii tale.

Surse: beauttyobsessions.com, theeverygirl.com, cosmopolitan.com

Urmărește CSID.ro pe Google News
Sarah Mușat
Sarah Mușat
La început de drum, dar cu toate acestea încrezătoare în abilitățile ei, s-a alăturat echipei Ce se întâmplă doctore? în anul 2022. A început acest nou capitol cu entuziasm și cu o mare dorință de a inspira un număr cât mai mare de oameni prin informațiile de cea mai ... citește mai mult
Recomandare video
Dr. Mihaela Marinescu, VITALITAS: totul despre longevitate și îngrijirea de calitate a persoanelor vârstnice