8 motive pentru care nu este în regulă să te culci cu părul ud

  • Publicat:
8 motive pentru care nu este în regulă să te culci cu părul ud
Sursa foto: shutterstock

Ți s-a întâmplat vreodată să îți speli părul seara înainte de culcare și să adormi cu el ud, înfășurat în prosop? Dacă da, ar trebui să renunți chiar acum la acest obicei. Iată care sunt consecințele! 

De ce nu este în regulă să dormi cu părul ud?

Multe femei au obiceiul de a se culca cu părul ud, crezând că evitarea folosirii foenului ajută la sănătatea podoabei capilare. Totuși, puține dintre cele sunt ele care știu la ce pericole se expun! 

Riști să favorizezi creșterea bacteriilor

Combinația căldură – umiditate creează condiții ideale pentru ca bacteriile (în special acarienii) să crească rapid, avertizează specialiștii. Chiar și schimbarea frecventă a feței de pernă nu pare să fie suficientă pentru a preveni răspândirea bacteriilor, așadar nici dormitul cu părul ud.

Poți dezvolta migrene

Creșterea bacteriilor poate duce și la creșterea circulației sanguine în zona afectată. Acest lucru va provoca o creștere a tensiunii și, drept urmare, durerile de cap vor apărea.

Slăbești firul de par

Părul ud este mai elastic și se rupe mai ușor. Când dormi cu el fără să-l usuci, riscurile de cădere și rupere în timpul somnului sunt ridicate.

Poți dezvolta mătreață

Dormitul cu părul umed privează scalpul de bariera sa lipidica naturală, barieră ce este absorbită în fața de pernă împreună cu excesul de umiditate. Lipsa unui strat protector de piele, în combinație cu creșterea nivelului de bacterii și dezvoltarea ciupercilor, dă naștere mătreții nedorite.

Părul va fi mai puțin strălucitor 

Pe lângă umezeală, perna absoarbe și uleiul său natural, care se află în interiorul și în exteriorul părului și îl protejează de influențele externe. În consecință, dormitul cu părul ud îți poate face părul să pară uscat și fără viață.

Vei dezvolta infecții de natură cutanată

Părul ud crește și riscul de infecții cutanate deoarece microorganismele nocive au un mediu ideal pentru a se înmulți: căldura creează condiții propice dezvoltării ciupercilor și a bacteriilor. Drept urmare, scapul și pielea din jurul scalpului dezvoltă iritații sau chiar infecții fungice.

Vei experimenta mâncărimi și inflamații

Ciupercile care se dezvoltă pe piele din cauza părului ud pot provoca mâncărimi și inflamații incomode, chiar și după ce părul s-a uscat. Aceste simptome pot deveni recurente și dacă nu sunt tratate propice, se pot întinde pe lungi perioade de tratament.

Vei favoriza îngrășarea firelor de par

Dormitul cu părul ud poate stimuleaza pe de altă parte și producția de uleiuri a scalpului, făcând textura podoabei capilare să fie una „unsuroasă”. Acest fenomen se petrece tocmai din pricina modificărilor secrețiilor glandelor sebacee, schimbări care dezechilibrează pH-ul scalpului.

Sursa: Expert Home Tips

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alice Moisescu - Web-Editor
Ambițioasă, consecventă și iubitoare de frumos, așa cum se descrie chiar ea, Alice este consultant de imagine. Și dacă în adolescență era fascinată de mănușile sau pălăriile bunicii și se inconjura de reviste precum Vogue, Marie Claire sau Harper’s Bazaar, ei bine... acum Alice este ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân