Cum să-ți faci timp pentru tine…chiar și când simți că nu ai

Chiar dacă ai un program încărcat, nu este imposibil să-ți oferi puțin timp și pentru tine. Iată cum faci asta.
  • Publicat:
Cum să-ți faci timp pentru tine...chiar și când simți că nu ai
Foto: pexels

Este foarte important să ai grijă de tine, iar acel „me time” este esențial chiar și în momentele în care crezi că timpul nu-ți permite. Chiar dacă ai un program încărcat, nu este imposibil să-ți oferi puțin timp și pentru tine și să practici activități care te fac să te simți bine: să meditezi, să mergi la sală, să scrii într-un jurnal sau chiar să te odihnești pentru câteva ore. Cu cât ești mai ocupat, cu atât trebuie să iei în calcul faptul că nu trebuie să uiți de tine.

Atunci când îți oferi chiar și cinci minute pentru a medita sau 10 minute pentru a pregăti masa sau o oră întreagă de yoga, îți recapeți energia și concentrarea. Și ghici ce se întâmplă. Vei ajunge să termini mai repede lucrurile care te țin ocupat, iar rezultatele vor fi mult mai satisfăcătoare.

Creează atmosferă

Este foarte important să delimitezi timpul pentru tine de ceea ce trebuie să faci pe restul zilei. De exemplu, odată ce ajungi acasă poți să-ți iei o pereche confortabilă de pijamale sau o pijama de mătase foarte elegantă care să îți schimbe dispoziția. Poți aprinde câteva lumânări și poți lăsa pe fundal un playlist care să te liniștească.

Fă o pauză

În momentul în care alegi să-ți oferi timp să te relaxezi și să ai grijă de tine, detașează-te de tot. Nu lăsa nimic să-ți strice momentul, mai ales dacă știi că ai o listă de activități.

Cum să-ți faci timp eSetează o alarmă

Încearcă să te trezești mai devreme pentru a-ți oferi mai mult timp. De exemplu, îți poți bea liniștită cafeaua, poți citi pentru câteva minute sau poți face yoga și meditație.

Creează-ți un ritual

Ritualurile sunt foarte importante, mai ales că ele te ajută să te conectezi mai mult cu tine, să te prioritizezi și să ameliorezi stresul și presiunile care te înconjoară. De exemplu, chiar și acel moment în care te trezești, îți savurezi cafeaua și îți faci rutina de skincare te ajută să-ți începi dimineața altfel și mai ales să petreci timp cu tine și gândurile tale.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”