Cum să obții o linie a bikinilor fină prin cea mai bună modalitate de a rade această zonă

Dacă respecți câțiva pași simpli, vei reuși să obții o linie a bikinilor fină, iar efectele nedorite și inestetice ale acestei proceduri de epilare vor dispărea definitiv.
  • Publicat:
Cum să obții o linie a bikinilor fină prin cea mai bună modalitate de a rade această zonă
Cum să obții o linie a bikinilor fină prin cea mai bună modalitate de a rade această zonă sursa foto: shutterstock

Dacă ai obiceiul de a folosi lama de ras pentru a elimina părul nedorit de pe întreaga suprafață a corpului, află că pentru zona bikinilor trebuie să acorzi o atenție mai sporită. O singură mișcare greșită și te poți confrunta cu iritații, senzații de arsură sau mai rău, fire de păr crescute sub piele.

Din fericire, dacă respecți câțiva pași de bază simpli, vei reuși să obții rezultatele mult așteptate și niciun efect nedorit sau inestetic.

Când te razi în această zonă, firele de păr pe sub piele și pielea roșie și iritată par să fie parte din proces. Și, în timp ce transpirația crescută, frecarea, uleiurile și produsele iritante pentru piele pot înfunda porii, cel mai frecvent motiv pentru iritația liniei bikinilor este tehnica de ras necorespunzătoare.

Este recomandat ca părul din această zonă să fie eliminat cu ajutorul aparatului de ras?

În primul rând, eliminarea părului de pe suprafața corpului tău este pur și simplu decizia ta. Nu asculta sfaturi din partea persoanelor din jurul tău și nu te simți stresată dacă recurgi la altă metodă de eliminare a firelor de păr.

Dacă alegi să folosești o lamă de ras pentru zona bikinilor, trebuie să te asiguri că nu lași ca firele de păr să crească sub piele sau iritațiile să acapareze întreaga zonă.

De asemenea, este posibil să simți senzații de arsură după procedura de ras. Se întâmplă asta atunci când aparatul de ras îndepărtează stratul superior de piele moale, permițând bacteriilor să formeze umflături roșii pe pielea inflamată.

Iată ce ar trebui să știi înainte de a recurge la metoda aceasta de îndepărtare a părului nedorit:

  1. Investește într-o lamă de ras de calitate

A alege aparatul de ras corespunzător și de o calitate superioară reprezintă primul pas spre o mai bună epilare a zonei bikinilor. Dacă aparatul este format din mai multe lame de ras, acesta va permite fiecărei lame să taie firele de păr mai ușor. Cu alte cuvinte, vei obține o piele lipsită de riscul de apariție a tăieturilor sau iritațiilor.

  1. Pregătește-ți pielea pentru a preveni ca firele de păr să crească pe sub piele

Când vine vorba de firele de păr crescute sub piele, există pași de urmat pentru a-ți menține pielea curată. Măsurile preventive includ exfolierea înainte de epilare, folosirea unui aparat de ras ascuțit și curat, fără eliminarea firelor împotriva direcției normale de creștere a acestuia și hidratarea după epilare.

Pentru a fi mai specific, petreceți mai întâi aproximativ 10 minute în apă caldă. Acest lucru va ajuta la înmuierea stratului exterior al pielii, făcând mai ușoară îndepărtarea părului și diminuând șansele de a obține arsuri. După ce au trecut cele 10 minute, uscați pielea pentru a elimina orice exces de apă.

Odată ce linia bikinilor a fost curățată și uscată, este recomandată exfolierea ușoară cu o cârpă umedă sau un scrub pentru a îndepărta celulele moarte ale pielii.

  1. Nu renunța la crema de ras

Asigură-te întotdeauna că te razi atunci când pielea este acoperită cu un gel sau loțiune. Ai putea crede că includerea unui gel sau loțiune este doar o componentă care se simte și miroase bine, dar este mult mai mult decât atât. Acest mic truc face ca întregul proces de epilare să fie mult mai alunecos, fapt ce va fi de mare ajutor în diminuarea unor posibile iritații.

  1. Fii atentă la direcția de ras

Există opinii diferite în legătură cu direcția de eliminare a părului. Este important ca părul să fie ras în direcția lui naturală de creștere. Mai mult de atât, folosește o lamă de ras ascuțită de fiecare dată și evită să tragi de piele pentru a o întinde în timpul epilării.

În timp ce glisezi aparatul de ras ușor de-a lungul liniei bikinilor, ține lama în jos fără a adăuga prea multă presiune. O singură trecere a aparatului peste piele este de ajuns, mai ales dacă utilizezi un aparat de ras care are multe lame.

  1. Calmează-ți pielea după întregul proces

Ține o compresă rece pe zona proaspăt rasă timp de 10 minute pentru a preveni iritația. Aplică un ser anti-roșeață (de preferat fără parfum) pentru a reduce și mai mult șansele de a experimenta senzații de arsură sau iritațiile.

Ar trebui să hidratezi zona o dată pe zi. Aplicarea unui agent antiinflamator, cum ar fi o cremă topică cu hidrocortizon, ajută la reducerea inflamației și a mâncărimii.

  1. Hidratează din plin

Este foarte important să hidratezi pielea după ce aceasta a trecut prin procesul de epilare. Aplică o cremă fără alcool pentru a evita ca pielea să se usuce sau să fie predispusă la apariția iritațiilor. Produsele cu aloe vera sunt foarte bune, la fel și uleiul de jojoba și vitamina E.

  1. Curăță aparatul de ras după fiecare utilizare

După fiecare utilizare a aparatului de ras, asigură-te că dezinfectezi lamele cu alcool și apă caldă. În cazul în care lamele aparatului tău arată uzate sau au fost folosite o perioadă îndelungată, este timpul să le arunci la gunoi. Înlocuiește aparatul de ras după fiecare 5-7 utilizări cu un aparat nou.

Surse: womenshealthmag.com, dermstore.com, seventeen.com

Urmărește CSID.ro pe Google News
Sarah Mușat
La început de drum, dar cu toate acestea încrezătoare în abilitățile ei, s-a alăturat echipei Ce se întâmplă doctore? în anul 2022. A început acest nou capitol cu entuziasm și cu o mare dorință de a inspira un număr cât mai mare de oameni prin informațiile de cea mai bună calitate ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”