Cum să nu arunci banii pe pantofi cu toc – sfaturile stilistului de modă

Fascinația pentru pantofii cu toc, sandalele cu toc, cizmele cu toc, saboți etc este nemărginită. Fiecare femeie, cel mai probabil, recunoaște această pasiune pentru încălțăminte cu toc.
  • Publicat:
Cum să nu arunci banii pe pantofi cu toc – sfaturile stilistului de modă
Ghid - cum să cumperi pantofi cu toc ca sa nu arunci banii? Foto: Mădălina Drăgoi

În experiența mea de 15 ani de stilist de modă, dar și în cei peste 25 de ani de când îmi cumpăr pantofi cu toc, declar cu mâna pe inimă – că am aruncat banii degeaba. Adică în proporție de 80% din sumele de bani alocate pe pantofii sau sandalele cu toc nu am luat decizii corecte. Căci nu am reușit să-i port. Poate unele perechi le-am purtat de 2 ori. Sau poate doar la ședințe foto. Și cu toate acestea, nu m-am oprit.

 

Îmi amintesc că unele perechi de încălțăminte cu toc înalt deși nu erau numărul potrivit sau nu aveau calapodul potrivit erau atât de frumoase încât nu am rezistat. Cea mai recentă pereche de sandale cu toc am cumpărat-o dintr-un outlet. Superbe, însă eu atunci aveam probleme cu coloana vertebrală. Și nu erau recomandate tocurile. Încă nu am reușit să o port. Dacă te înscrii în astfel de categorii de iubitoare de pantofi cu toc, iată câteva sfaturi pentru a reduce risipa financiară. De ce să nu recunoaștem, pantofii cu toc chiar dacă arată precum niște bijuterii sunt un obiect vestimentar și trebuie să își scoată investiția.

Știi ce mărime porți acum la pantofi?

Probabil ați observat că nu la toate firmele sau la toate tipurile de încălțăminte purtați aceeași mărime. Și este normal așa. Înainte de a cumpăra o pereche de pantofi este musai să o probați, chiar în diferite zile și în la diferite ore. Atenție, nu investi în încălțăminte cu toc dacă urmează să devii mamă. Laba piciorului se mai modifică în timpul sarcinii și după ce dai naștere. Unele femei spun că poartă chiar cu 1 număr mai mult la pantofi după ce au devenit mame.

sandale cu toc, foto: Mădălina Drăgoi
Cât de des porți sandale cu toc? foto: Mădălina Drăgoi

Cumpărați pantofii cu toc seara

Dacă ar exista un moment propice cumpărării de pantofi cu toc, acesta ar fi cu siguranță seara. Când picioarele sunt mai umflate. Și astfel riscul de a nu fi cu adevărat potriviți este mai mic. Faceți câțiva pași încălțată cu ambii pantofi. Stați pe scaun, ridicați-vă. Pantofii trebuie să fie comozi din prima încercare ca să merite cu adevărat investiția. Multe femei speră că se va lasă pielea (ceea ce se poate întâmpla, însă nu este o garanție că vă veți simți confortabil).

Pantofii cu toc achiziționați online – o idee bună?

Da, dacă sunt la reduceri. Am glumit, dacă știți deja firma care îi produce și calapodul de la acel model vi se potrivește, sigur. Însă, altfel este indicat fie să probabați un model similar într-un magazine fizic fie să vă asumați riscul de a trimite înapoi pantofii cu toc cumpărați pe internet.

Ce înălțime de toc te face să te simți confortabil?

Observați cu câți centrimetri de toc vă împăcați. Pantofii cu toc ideal nu sunt doar cei ”bijuterie” pe care îi porți 2 ore la un eveniment de gală. Pantofii cu toc sunt acei pantofi în care poți și să alergi câțiva metri să prinzi autobuzul de exemplu. Atenție și la materialul din care este talpa exterioară. Dacă este din piele naturală, acest tip de încălțăminte este pentru interior sau pentru vreme bună. Nu optați pentru pantofii cu vârf ascuțit dacă suferiți de monturi.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Mădălina Drăgoi - Editor
 Senior Editor si Fashion Stylist Acum ceva timp, mă aflam la Atena, la o conferinţă internaţională despre frumuseţe şi industria de profil. În sală erau jurnaliste din toată Europa. Reprezentau în special presa glossy. Multe dintre ele erau parcă scoase din paginile revistelor pentru ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân