Cum să arăţi ca înainte de sarcină. Ce este Mommy Makeover și ce intervenții estetice include acest concept

Cum să arăţi ca înainte de sarcină. Ce este Mommy Makeover și ce intervenții estetice include acest  concept

Sarcina și nașterea sunt evenimente fericite și semnificative în viața unei femei, dar adesea aduc și schimbări semnificative ale corpului. Greutatea acumulată în timpul sarcinii este dificil de eliminat după naștere, iar alăptarea, precum și pierderea rapidă în greutate, pot afecta fermitatea sânilor.

Din acest motiv, multe mame ajung să se simtă inconfortabil în propria piele. La nivel global, a apărut un trend de operații estetice de refacere post-sarcină, cunoscut sub denumirea de Mommy Makeover.

Conceptul de Mommy Makeover include o serie de intervenții estetice care au ca scop restabilirea formei corpului unei femei la aspectul de dinaintea sarcinii. De obicei, aceste intervenții constau într-o combinație de proceduri la nivelul sânilor pentru a reda fermitatea și proceduri pentru reconturarea taliei și abdomenului. Fiecare plan de tratament este personalizat în funcție de caracteristicile individuale ale pacientei, nevoile și dorințele acesteia. Scopul acestor proceduri este de a restabili aspectul corpului femeii după naștere și de a-i spori încrederea în sine. Este esențial ca orice decizie de a recurge la o procedură chirurgicală să fie luată în urma unei discuții amănunțite cu un chirurg plastician calificat.

Ce proceduri include un Mommy Makeover?

Augmentarea mamară

Această procedură implică introducerea implanturilor mamare de silicon pentru a reda volumul pierdut al sânilor în timpul sarcinii și alăptării. Majoritatea pacientelor preferă un aspect natural al sânilor și doresc să revină la forma pe care o aveau înainte de sarcină. De aceea, solicită adesea implanturi de dimensiuni mici pentru a obține un rezultat armonios și natural.

Liftingul sânilor

Liftingul mamar implică îndepărtarea pielii și a țesutului în exces, având ca scop ridicarea și reconturarea sânilor care și-au pierdut fermitatea. Această procedură poate fi efectuată independent sau împreună cu augmentarea mamară, atunci când este necesar să se adauge și volum.

Abdominoplastia

Abdominoplastia constă în îndepărtarea excesului de piele și grăsime din zona abdominală, precum și în rearanjarea mușchilor. Rezultatul este un abdomen mai plat și mai tonifiat. Această intervenție este recomandată persoanelor care au piele și grăsime în exces care nu dispar prin dietă și exerciții fizice. De asemenea, este indicată pentru persoanele cu vergeturi pe abdomen sau pentru cele al căror abdomen are un aspect inestetic după sarcină sau pierdere masivă în greutate.

Liposucția

Liposucția presupune eliminarea grăsimii în exces din diverse zone ale corpului, cum ar fi coapsele, fesele, șoldurile sau abdomenul. Această procedură este eficientă și foarte solicitată, având rolul de a aspira grăsimea și de a recontura armonios corpul. Este destinată persoanelor care nu pot scăpa de depozitele de grăsime prin dietă și exerciții fizice.

Rejuvenare vaginală

Vaginoplastia restabilește forma vaginală care a fost distorsionată în timpul nașterii. Această procedură poate fi realizată prin laser și implică îndepărtarea țesutului vaginal întins și reducerea deschiderii vaginale. Pot beneficia de această procedură pacientele ale căror țesuturi vaginale s-au întins odată cu vârsta și cu nașterea, pentru care exercițiile Kegel au eșuat și/sau pentru care satisfacția sexuală nu mai este cea dinainte.

Vulvoplastia este o altă procedură ce poate fi efectuată ca parte a Mommy Makeover, pentru refacerea vulvelor și pentru a reduce lungimea labiilor mici din motive cosmetice, de confort, igienă sau sexuale.

Prin combinația acestor proceduri, un Mommy Makeover oferă soluții personalizate pentru a redobândi încrederea în sine și a restabili armonia corporală după sarcină. Este esențial ca toate aceste intervenții să fie discutate și planificate cu un chirurg plastician calificat, care poate oferi cele mai bune recomandări și rezultate adaptate fiecărei paciente în parte.

Cât durează recuperarea?

Durata procesului de recuperare variază în funcție de procedurile specifice efectuate și de particularitățile fiecărei paciente. În general, pacientele au nevoie de câteva săptămâni pentru a scăpa complet de disconfortul postoperator. Este crucial ca pacienta să respecte cu strictețe toate instrucțiunile postoperatorii date de chirurgul său. Acestea includ administrarea tratamentului prescris, evitarea activităților fizice intense în perioada imediat următoare și purtarea echipamentelor de compresie, cum ar fi bustierele sau corsetele.

De obicei, majoritatea pacientelor pot reveni la activitățile lor obișnuite într-o perioadă de două până la patru săptămâni după intervenție. Fiecare caz este unic, așa că recomandările sunt personalizate pentru fiecare pacientă. Postoperator, vor exista consultații periodice la care pacienta trebuie să se prezinte pentru ca medicul să monitorizeze progresul și să asigure o vindecare corespunzătoare.

De ce apelează femeile la Mommy Makeover după ce au născut?

Femeile au nevoie să se simtă bine în propriul corp pentru a menține o stare generală bună și pentru a-și putea dedica energia celor dragi, inclusiv copilului. Stima de sine ridicată și încrederea în propriul corp sunt esențiale pentru bunăstarea emoțională și psihică. Este bine cunoscut faptul că pentru a putea oferi iubire și grijă celor din jur, trebuie mai întâi să ne iubim și să ne acceptăm pe noi înșine.

Este recomandat ca femeile care își doresc o astfel de transformare să apeleze la un chirurg plastician cu experiență în acest tip de proceduri. În cadrul consultației inițiale, medicul va înțelege dorințele pacientei, va stabili ce proceduri sunt adecvate pentru aceasta și va crea un plan de tratament personalizat.

Dr. Radu Panțuru, totul despre Mommy Makeover. Cum să arăţi ca înainte de sarcină

Citește și: Implanturile mamare pot afecta alăptarea: adevăr sau minciună?

FOTO: Instagram @drpanturu

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alice Moisescu - Web-Editor
Ambițioasă, consecventă și iubitoare de frumos, așa cum se descrie chiar ea, Alice este consultant de imagine. Și dacă în adolescență era fascinată de mănușile sau pălăriile bunicii și se inconjura de reviste precum Vogue, Marie Claire sau Harper’s Bazaar, ei bine... acum Alice este ...
citește mai mult
Dr. Radu Panțuru - Medic specialist Chirurgie Plastică, Estetică și Microchirurgie Reconstructivă
Dr. Radu Panțuru este medic specialist Chirurgie Plastică, Estetică și Microchirurgie Reconstructivă în cadrul clinicii cu același nume. Membru ACPR( Asociației Chirurgilor Plasticieni din România) SRCE (Societatea Română de Chirurgie Estetică) GMC (General Medical Council UK) ...
citește mai mult
Recomandare video
Varză cu Cârnați Oltenești și omletă cu Șuncă Praga și Cotlet Haiducesc