Cum să ai un păr mai lung și mai sănătos în doar o singură lună

  • Publicat:
Cum să ai un păr mai lung și mai sănătos în doar o singură lună
Sursa foto: shutterstock

Pe internet există numeroase modalități de a accelera creșterea părului, însă nu toate dau același randament. Iată câteva care, potrivit specialiștilor în domeniu, vor da rezultate. Și asta într-o singură lună

Modifică-ți stilul de viață

Este deosebit de important să ai parte de un somn odihnitor, de cel puțin 7 ore/noapte. Acest obicei sănătos îmbunătățește circulația sângelui și stimulează activitatea foliculilor de par.

De asemenea, o alimentație corectă, bogată în proteine și nutrienți, poate accelera creșterea părului tău.

Citește și: Dietă pentru păr şi unghii frumoase!

Consumă și suplimente alimentare

Suplimentele din proteine sunt extraordinare, încât părul este făcut dintr-o proteină la rândul rău (keratina). De asemenea, orice supliment ce conține Biotină, Omega3, Vitamina D sau Vitamina B este benefic pentru accelerarea creșterii părului.

Nu neglija spălarea corectă. Aplică balsam

Multe femei renunță la balsam/mască, iar acesta este, fără doar și poate, cel mai nociv lucru pe care îl poți face pentru părul tău, deoarece balsamul/masca hidratantă protejează cuticula părului cu un strat de protecție, permițându-i acestuia să continue să crească și să nu se rupă.

Citește și: De ce are nevoie părul tău: balsam sau mască?

Tunde-ți vârfurile mai des

Contrar gândirii multor femei, tăierea varfurilor accelerează creșterea părului. Motivul? Ei bine, vârfurile despicate nu permit părului să crească la fel de repede și de sănătos.

Perierea este, de asemenea, și ea importantă. Incearcă să îți periezi părul odată sau de două ori pe zi pentru a-ți stimula foliculii piloși.

Folosește mai rar uscătorul de păr/peria cu aer cald

Dacă obișnuiești să foloseșți fie uscătorul de păr, fie peria rotativă cu aer cald pentru uscarea/coafarea părului de după baie, ei bine, află că și acest obicei poate încetini creșterea părului.

Uscătorul ar trebui folosit numai în situațiile în care este absout necesar, de pildă atunci când este foarte frig afară și te grăbești ajungi undeva.

Masca cu albuș de ou, elixir pentru părul tău

Albușul de ou conține proteine și nutrienți extrem de benefici pentru păr, acesta este un remediu excelent pentru creșterea părului. Folosește albușul unui ou/două și aplică-l direct pe păr, lasă-l să acționeze 30 de minute, apoi clătește. Vei observa rezultate îmbucurătoare după doar o lună.

Citește și: Mască pentru păr cu albuş de ou

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alice Moisescu - Web-Editor
Ambițioasă, consecventă și iubitoare de frumos, așa cum se descrie chiar ea, Alice este consultant de imagine. Și dacă în adolescență era fascinată de mănușile sau pălăriile bunicii și se inconjura de reviste precum Vogue, Marie Claire sau Harper’s Bazaar, ei bine... acum Alice este ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân