Mucina de melc, vedeta industriei de beauty. Remediul natural pentru riduri și cicatrici

Mucina de melc nu este un ingredient nou în îngrijirea pielii și a fost des utilizată în Coreea ani la rând. Cu toate acestea, mucusul de melc a căpătat popularitate pe platforme precum TikTok.
  • Publicat:
Mucina de melc, vedeta industriei de beauty. Remediul natural pentru riduri și cicatrici
Mucina de melc, vedeta industriei de beauty. Remediul natural pentru riduri și cicatrici

Când vine vorba de îngrijirea pielii, unele tendințe destul de ciudate iau cu asalt rețelele sociale, iar mucusul de melc (mucina de melc) este doar una dintre acele tendințe. Acest ingredient pentru îngrijirea pielii a câștigat un număr considerabil de fani în ultimii ani, adunând 1,3 miliarde de vizualizări pe TikTok.

Ingredientul apreciat este exact ceea ce pare- mucus secretat de melci, cunoscut sub numele de mucină de melc sau filtrat de secreție de melc. Iubitorii acestei tendințe de îngrijire spun că produsul le lasă pielea strălucitoare și hidratată, ajutând în același timp la controlul acneei, la reducerea cicatricilor și chiar a ridurilor.

Ce este mucina de melc?

Secrețiile lipicioase sunt colectate de la melci în mai multe moduri diferite. Unele ferme au melci care se târăsc pe plase, astfel încât mucusul picură în recipiente dedesubt, în timp ce altele pulverizează creaturile cu clorură de sodiu pentru a stimula secreția, scrie Mayo Clinic.

Mucina de melc nu este un ingredient nou în îngrijirea pielii și a fost des utilizată în Coreea ani la rând. Cu toate acestea, mucusul de melc a căpătat popularitate pe platforme precum TikTok, în mare parte datorită produselor cosmetice coreene care sunt în vogă și ele.

Ce beneficii are?

Diversele ingrediente din mucusul de melc pot avea diferite beneficii pentru piele. Datorită acidului hialuronic din mucină, aceasta are proprietăți hidratante care susțin bariera pielii și ajută la blocarea umidității.

Acidul glicolic ajută la stimularea producției de colagen, care nu doar ajută la diminuarea liniilor fine și ridurilor, ci și conferă tenului un aspect radiat și tineresc. Mucina de melc conține, de asemenea, zinc, care are efect antiinflamator, și alantoină, care calmează iritația. Utilizatorii vor observa că pielea lor este mai hidratată și strălucitoare după prima utilizare, dar vor trece aproximativ două săptămâni de utilizare continuă pentru a vedea și simți beneficiile reale.

Un studiu din 2020 publicat în jurnalul PLOS ONE sugera că mucusul de melc ar putea oferi o barieră de protecție între piele și poluarea aerului, reducând inflamația și semnele de îmbătrânire cauzate de stresul oxidativ.

Un alt studiu publicat în jurnalul Soft Matter afirma că mucusul de melc ar putea ajuta la vindecarea rănilor. Cu toate acestea, dermatologul Elizabeth Bahar Houshmand, membru al Academiei Americane de Dermatologie, a declarat recent pentru National Geographic că sunt necesare mai multe studii clinice ample pentru a înțelege mai bine efectele mucinei de melc asupra pielii.

Ea a adăugat că vitaminele A și E din mucus ar putea reduce inflamația și semnele de îmbătrânire, în timp ce peptidele din mucus ar putea stimula producția de colagen.

Cine poate să folosească mucina de melc?

Mucina de melc poate fi utilizată pe toate tipurile de piele, deși proprietățile sale hidratante o fac potrivită în special pentru persoanele cu piele uscată. Ea este bine tolerată de majoritatea tipurilor de piele, deci dacă nu ești alergic la mucina de melc, nu există absolut niciun risc în utilizarea produselor de îngrijire a pielii pe bază de mucină de melc.

Cum să folosești mucina de melc în rutina de îngrijire a pielii?

De obicei, se recomandă să folosești produse cu mucină de melc pe pielea umedă în loc de uscată pentru a obține toate beneficiile. Dacă vrei să îți sporești hidratarea pe termen lung, se recomandă să folosești mucină de melc o dată sau de două ori pe zi și să o aplici pe fața umedă, după curățare, pentru a sigila umiditatea.

Foto: shutterstock

Surse:

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân