Colagenul, ingredientul care o ajută pe Jennifer Aniston să mențină un aspect tănăr, la 51 de ani

Jennifer Aniston a vorbit recent despre motivele pentru care folosește colagenul și cum o ajută acesta să mențină un aspect întinerit al pielii.
  • Publicat:
Colagenul, ingredientul care o ajută pe Jennifer Aniston să mențină un aspect tănăr, la 51 de ani
Colagenul, ingredientul care o ajută pe Jennifer Aniston să mențină un aspect tănăr, la 51 de ani

Poate că Jennifer Aniston este una dintre femeile care-și permite să testeze cele mai costisitoare tratamente de înfrumusețare care să o ajute să mențină un apect întinerit al pielii, dar niciodată vedeta nu se abate de la regulile de aur: să consume suficientă apă și să-și hidrateze pielea. Însă, în rutina ei de frumusețe, de ani de zile, frumoasa actriță folosește un ingredinent: colagenul.

”Iubesc peptidele de colagen și le-am văzut sub diferite forme. Unghiile mele sunt mai puternice și mai sănătoase…cum îți explici asta? Pur și simplu lucrez de la interior la exterior”, a explicat ea în 2018 pentru Well + Good.

Actrița în vârstă de 51 de ani folosește pudra de colagen în smoothieurile sale, iar astfel are grijă de aspectul ei începând de la interior.

”Colagenul este ca un lipici care menține totul. Mereu am susținut tratamentele wellness, motiv pentru care consum anumite produse de ani de zile”, explică vedeta, încercând să explice care sunt beneficiile acestui ingredient pentru frumusețe și organism.

Colagenul: beneficii

Potrivit științei, colagenul este cea mai abundentă proteină din corp care menține sănătatea părului, pielii, unghiilor, oaselor și articulațiilor, fiind un ingredient esențial și se regăsește în proporție de 70-80% în piele, oferind elasticitate și hidratare.

Odată cu înaintarea în vârstă, producția de colagen scade, iar expunerea la factorii externi, precum expunerea la soare, fumatul și stresul, pot contribui la creșterea dispariției colagenului. Cu cât există mai puțin colagen în corp, cu atât mai repede apar ridurile și aspectul uscat și lăsat al pielii. Din acest motiv, peptidele de colagen joacă un rol important în umplerea golurilor de colagen și ajută la creșterea producției naturale în corp.

Bineînțeles, colagenul nu poate înlocui factorul de protecție solară și nici nu poate menține stresul sub control, dar dacă e ceva ce ar trebui să încerci în anul 2021 acela este colagenul, nu numai pentru sănătatea pielii, ci pentru sănătatea generală a corpului.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân