Implant fesier – ce se întâmplă dacă te îngrași după operație? Răspunde dr. Călin Doboș

Am aflat benefiiciile și riscurile implantului fesier, dar și formele de fese care se folosesc.
  • Publicat:
Implant fesier - ce se întâmplă dacă te îngrași după operație? Răspunde dr. Călin Doboș
Implant fesier - ce se întâmplă dacă te îngrași după operație? Răspunde dr. Călin Doboș, foto Shutterstock

Unele persoane nu sunt mulțumite de aspectul posteriorului, dar nu fac nimic. Alte persoane încearcă să-l definească prin exerciții la sala de sport. Alte persoane pun posteriorul în evidență prin îmbrăcăminte și purtând tocuri înalte. Alte persoane se gândesc la un implant fesier. Unele chiar apelează la chirurgi esteticieni pentru o astfel de operație. Am stat de vorbă despre implantul fesier cu dr. Călin Doboș, chirurg estetician.

CSÎD: Există o anumită formă de fese pe care româncele și le doresc cu precădere?

Dr. Călin Doboș: Există două tipuri de forme de fese: anatomică și rotundă. Nu e atât de cunoscut implantul încât româncele să aibă o preferință legat de ele. De obicei vin și se informează și ascultă și sugestia medicului. Eu am pus ambele forme și le folosesc în continuare, au avantaje și dezavantaje, se aplică atunci când este necesar: implantul rotund are indicații în anumite cazuri, implantul anatomic în alte cazuri și un medic trebuie să știe să le folosească atunci când este nevoie.

Se schimbă aspectul posteriorului definit cu implant, dacă te îngrași?

CSÎD: Ce se întâmplă dacă te îngrași și ai implant fesier?

Dr. Călin Doboș: Nu are legătură cu implantul în sine pentru că grăsimea se depune deasupra musculaturii și spuneam că noi punem implantul intramuscular sau submuscular, dar un pic de grăsime pe fese nu face decât să crească proiecția și presupun că nimeni nu se supără dacă fundul devine mai bombat! Problema e că se îngrașă și în alte zone în care poate nu-și doresc. Indiferent dacă persoana are sau nu are implant, dacă persoana are își mărește volumul feselor la îngrășat sau pierde la slăbit, lucrul asta se va vedea. Când este un volum mai mare de grăsime, maschează prezența implantului, deci ar fi bine.

CSÎD: Ce se întâmplă dacă slăbești și ai implant fesier?

Dr. Călin Doboș: Dacă slăbește prea mult, atunci sigur că grăsimea nu mai acoperă atât de bine și nu mai maschează în aceeași măsură implantul și atunci poate fi vizibil. Repet: acest lucru este mai puțin important când implantul se aplică în interiorul sau sub mușchi. Numai dacă se aplică peste mușchi ridică probleme de acest gen, dar cazul acesta nu ne intereseaza așa tare.

Beneficii și riscuri ale implantului fesier

CSÎD: Ce beneficii aduce acest tip de implant?

Dr. Călin Doboș: Beneficiile implantului fesier sunt în primul rând de formă, pentru că schimba forma. Pentru asta vin la operație!

CSÎD: Ce riscuri are implantul de fese?

Dr. Călin Doboș: Riscuri ca la orice implant. Poate să se deplaseze de unde este poziționat, într-adevăr dacă îl băgăm în mușchi este mult mai puțin probabil, pentru că mușchiul îl ține, îl comprimă acolo și nu-l lasă să se miște. Poate apoi să fie respins, poate să creeze inflamații, seroame, contractura capsulară, ca la orice implant de pe orice zona a trupului. Nu aș spune că e ceva special sau specific feselor, doar că tehnica e un pic mai laborioasă.

După 2 săptămâni de la implantul fesier se pot reîncepe activitățile

CSÎD: Care este perioada de recuperare după un implant fesier?

Dr. Călin Doboș: Perioada de recuperare după implant fesier variază de la persoană la persoană, dar majoritatea, în două săptămâni, ar fi în stare să se plimbe pe distanțe scurte, să iasă în oraș, să conducă mașina, dacă folosesc, evident, și o pernă sub fese.

Dr. Călin Doboş, chirurg plastician, foto arhivă
Urmărește CSID.ro pe Google News
Mădălina Drăgoi - Editor
 Senior Editor si Fashion Stylist Acum ceva timp, mă aflam la Atena, la o conferinţă internaţională despre frumuseţe şi industria de profil. În sală erau jurnaliste din toată Europa. Reprezentau în special presa glossy. Multe dintre ele erau parcă scoase din paginile revistelor pentru ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân