Dr. Viviana Iordache: cum stimulăm producția de colagen propriu

Dr. Viviana Iordache, medic primar dermatolog, explică pe larg în interviul video modalitatea prin care putem produce colagen propriu în organism.

Pielea este un organ extrem de complex, supus procesului de îmbătrânire, accentuat și de scăderea producției de colagen propriu. De aceea, este important să producem o cantitate optimă de colagen pe parcursul vieții, spune medicul Viviana Iordache.

Există o mulțime de factori care pot contribui la îmbătrânirea prematură a pielii, la instalarea ridurilor, dar și o laxitate accentuată.

Expunerea excesivă la soare, fumatul, îngrijirea precară, dietele sărace în proteine, grăsimi bune sau legume și fructe,  pot grăbi instalarea semnelor de îmbătrânire prematură. De vină poate fi și moștenirea genetică.

Extrem de importantă este și odihna, somnul insuficient fiind un factor de risc pentru îmbătrânire. Se știe că organismul are nevoie de 7, 8 ore de somn pe noapte pentru regenerare.

Pielea are în structura sa o rețea de fibre elastice și colagen, care au de suferit din cauza factorilor implicați în îmbătrânirea prematură. Aceasta poate interveni și la vârste foarte tinere, însă printre cele mai afectate sunt femeile la care menopauza se instalează mai devreme.

Și fluctuațiile mari de greutate, excesul de zahăr, dar și stresul cronic își pun amprenta asupra femității pielii.

În acest context, folosirea constantă a produselor cosmetice cu SPF, renunțarea la tutun, adoptarea unui regim alimentar bogat în proteine de calitate, legume și fructe bogate în vitamina C  sunt importante pe tot parcursul vieții. De asemenea, un rol cheie îl are și respectarea programului de mișcare și de somn.

Cum putem contribui la producția de colagen propriu

Producerea de colagen propriu în organism contribuie la menținerea unui aspect tânăr al pielii. Iar una dintre substanțele recomandate de medicii dermatologi în cadrul ritualului de îngrijire este și acidul ortosilicic. Acesta este  prezent în suplimentele alimentare BioSil și asigură și aspectul sănătos al unghiilor, dar și al părului.

Despre toate regulile îngrijirii pielii, părului și unghiilor, am stat de vorbă cu medicul primar dermatolog Viviana Iordache. Specialistul explică pe larg implicarea acidului ortosilicic în generarea de colagen propriu în organism.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Beatrice Osanu - Redactor-şef
Beatrice Osanu este unul dintre oamenii “Ce se întâmplă, doctore?” care a asistat la naşterea emisiunii în 2002 şi a revistei în 2005. În anii care au trecut de atunci, a cunoscut sute de medici, nutriţionişti, antrenori de fitness şi psihologi, dar şi celebrităţi care au inspirat-o, ...
citește mai mult
Dr. Viviana Iordache - Medic primar dermatolog
Dr. Viviana Iordache este Medic Dermatolog și coordonator al Clinicii Medicum.  Educație și parcurs profesional A absolvit Facultatea de Medicină Bucureşti în 1995; Are specializare în dermatologie la Spitalul Clinic Colentina 1995-2000, medic specialist dermatolog din 2000; A colaborat ...
citește mai mult
Raluca Neagu - Medic primar dermatolog
Venind cu o experienţă de producător TV, eu vă selectez şi realizez materiale video pe subiecte interesante de sănătate şi lifestyle, în clipuri video marca “Stiai ca”.
citește mai mult