Riduri: cum să previi apariţia ridurilor în timp ce dormi

”Somnul de frumuseţe” nu este singura modalitate prin care poţi întârzia apariţia ridurilor, ci şi cu ajutorul lenjeriei de pat sau a posturii corecte din timpul orelor de odihnă.
  • Publicat:
Riduri: cum să previi apariţia ridurilor în timp ce dormi

”Somnul de frumuseţe” nu este singura modalitate prin care poţi întârzia apariţia ridurilor, ci şi modul în care alegi să dormi. În cazul în care nu ştiai, dacă nu dormi într-o poziţie corectă, somnul poate provoca apariţia ridurilor mai exact, în momentul în care faţa intră în contact cu pernele când dormi pe burtă sau într-o parte. Astfel, apar acele linii fine cu care te trezeşti dimineaţa, pe frunte şi pomeţi. Ridurile sunt provocate de lipsa colagenului şi a elasticităţii, care reduc volumul pielii. În momentul în care pui presiune în repetate rânduri asupra pielii (când dormi pe jumătate de faţă) sau râzi, aspect care provoacă mişcări asupra muşchilor feţei, colagenul se poate distruge, ceea ce duce la acele linii vizibile.

6 moduri prin care să previi apariţia ridurilor când te odihneşti

Dormi pe spate. Atunci când dormi pe burtă sau într-o parte pui foarte multă presiune asupra feţei. În timp, acest lucru va duce la apariţia ridurilor nedorite, iar pentru a remedia această problemă, poţi încerca să dormi pe spate. Deşi pentru mulţi pare inconfortabil, pentru că nu-ţi poţi controla mişcările în timpul somnului, cu puţin efort poţi ajunge la rezultatele dorite. De exemplu, poţi achiziţiona o pernă specială, ca cele folosite în timpul călătoriilor, pentru a reduce contactul facial cu suprafaţa acesteia.

Schimbă feţele de pernă. Dacă nu te simţi confortabil atunci când dormi pe spate, poţi preveni apariţia ridurilor înlocuind feţele de pernă din bumbac cu cele din mătase sau satin, astfel încât pielea sa alunece sau să stea pe o suprafaţă nedetă, care să nu lase urme.

Foloseşte creme cu retinol. Retinolul este una dintre cele mai puternice ”instrumente” din arsenalul de anti-aging al unei femei. Vitamina A ajută pielea să se simtă tânără din nou, stimulând colagenul care previne apariţia ridurilor fine. Medicii dermatologi recomandă folosirea unei creme puternice pe care pielea să o poată tolera (eventual o cremă care necesită prescripţie).

Foloseşte creme de noapte. Cremele de noapte au o textură grea şi hidratează intens pielea, iar pe timpul zilei pot fi greu de purtat, deoarece fac tenul să strălucească sau să pară gras şi uleios. Optează pentru o cremă care conţine acid hialuronic şi care ajută la fermitatea pielii.

Apelează la ingredientele din bucătărie. Cu siguranţă deja se regăsesc în bucătăria ta alimente potrivite pentru a fi folosite ca remedii naturale pentru riduri. Ce zici de uleiul de cocos? Kate Hudson de exemplu, a dezvăluit pe contul său de Instagram că îl foloseşte în rutina de îngrijire, iar medicii dermatologi îl consideră o alternativă sigură pentru ten, care poate înlocui cu succes crema de noapte. Tot ce trebuie să faci este să foloseşti o cantitate mică de ulei de cocos, cât un bob de mazăre, în fiecare seară, după ce cureţi bine tenul.

Odihneşte-te suficient. Poate deja sună ca un clişeu, dar este necesar să dormi suficient pentru a reduce apariţia ridurilor. Nu degeaba se numeşte somn de frumuseţe! Pentru rejuvenarea pielii, un somn de 7-8 ore pe noapte este extrem de important.

 

Tags:
Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult
Celulita: alimente şi soluţii
Celulita: alimente şi soluţii
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân