Chic cu bani puțini – 3 sfaturi de la un fashion stylist

Sute de kilograme de haine în garderobă, nu înseamnă un stil vestimentar bine pus la punct și nici că debordați încredere în sine sau stare de bine. Lucrați la interior pentru rezultate și în exterior.
  • Publicat:
Chic cu bani puțini - 3 sfaturi de la un fashion stylist
foto: Shutterstock

Orice femeie își dorește să fie frumoasă (și să se simtă frumoasă – asta este o altă discuție), să atragă priviri admirative, să primească complimente și evident să se simtă bine în pielea ei. Hainele și accesoriile sunt unul dintre instrumentele care ne fac să strălucim la propriu. Însă investirea unor sume de bani enorme în garderobă nu este cheia către stil. Din contră!

Acum când am aproape 14 ani de experiența ca fashion stylist (am consiliat din punct de vedere vestimentar vedetele a 80 de coperte Ce se întâmplă, doctore?, am lucrat cu peste 50 de artiști, vedete tv, am consiliat zeci de persoane obișnuite, iar de curând am semnat stylingul vestimentar pentru coperta unei reviste de modă din SUA) văd lucrurile mai clar ca niciodată. Frumusețea este o stare. Și chiar dacă ai arăți perfect din punct de vedere vestimentar, trebuie să te și simți bine cu propria persoană. Altfel, nu trăiești la adevarata intensitate a vieții. Ordinea în garderobă, dar și stil de viață și gânduri sunt la fel de importante pentru a arătă bine. Nu miza doar pe reprize de shopping de la mari branduri sau reprize de shopping compulsiv.

Regândește strategia de a arăta (și a te simți) bine

Gândește-te la ce sumă de bani vrei să aloci lunar hainelor, accesoriilor, pantofilor. Adună această sumă pentru un an. Analizează dulapul de haine. Fă rapid o selecție a pieselor preferate pe care le și porți macar o dată pe lună. Acum mergi în oglindă. Analizează-te cu drag și observă-ți punctele forte. Apoi aspectele pe care le poți îmbunătăți prin sport, dietă. Acum observă cât de puternică este autocritica. Scrie o pagină în jurnal despre cum te vezi tu în general, dar și în relație cu corpul tău și cu hainele. Este cazul să ne întoarceam la suma de bani pe care o investești în haine anual. O poți împărți la 3: o parte va merge pentru reîmprospătarea garderobei, una pentru un abonament la sport (poate fi dans, yoga ce-ți place ție), alta pentru dezvoltare personală (aici poate fi inclusă psihoterapia, cursuri de feminitate etc). Cu acest plan, nu doar vei fi frumoasă, ci te vei simți și bine în pielea ta. Garantat.

Mizează pe accesorii de calitate pentru reîmprospătarea garderobei

În ceea ce privește garderoba – din dulap păstrează doar hainele, încălțămintea care arată bine și care ți se potrivesc ca mărime și stil. Restul de haine, le poți sorta și dacă sunt în stare bună dărui. Din suma lunară, poți cumpăra accesorii de calitate (un fular din cașmir, mănuși din piele, un colier tradițional din altă țară etc). Sportul și psihoterapia sau cursuri de dezvoltare personală îți vor da încredere în tine. Te vei simți minunat în pielea ta și cu siguranță esti frumoasă in and out.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Mădălina Drăgoi - Editor
 Senior Editor si Fashion Stylist Acum ceva timp, mă aflam la Atena, la o conferinţă internaţională despre frumuseţe şi industria de profil. În sală erau jurnaliste din toată Europa. Reprezentau în special presa glossy. Multe dintre ele erau parcă scoase din paginile revistelor pentru ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”