Ce trebuie să ştii despre tratamentele anti-aging

De la o anumită vârstă orice femeie simte mai puternic efectele trecerii timpului asupra tenului său. Când iţi pui problema unor tratamente anti-aging şi cum anume ar trebui abordată această problema? Dr. Artemisia Nicolau-Gorea, specialist anti-aging şi owner al Boutique Medical Spa, ne spune că ritmul accelerat de viaţă şi poluarea îşi pun clar amprenta asupra tenului şi accelerează procesul de îmbătrânire.
  • Publicat:
Ce trebuie să ştii despre tratamentele anti-aging

De la o anumită vârstă orice femeie simte mai puternic efectele trecerii timpului asupra tenului său. Când iţi pui problema unor tratamente  anti-aging şi cum anume ar trebui abordată această problema?

Dr. Artemisia Nicolau-Gorea, specialist anti-aging şi owner al Boutique Medical Spa, ne spune că ritmul accelerat de viaţă şi poluarea îşi pun clar amprenta asupra tenului şi accelerează procesul de îmbătrânire.

Astfel, o regresie în producţia de acid hialuronic, colagen şi elastină poate începe chiar de la vârsta de 25 de ani.

În funcţie de bagajul genetic al persoanei, de zona în care locuieşte şi de stilul de viaţă abordat semnele de îmbătrânire pot să apară un pic mai devreme sau un pic mai târziu, însă nimeni nu poate ocoli complet procesul de îmbătrânire a tenului. 

Ce trebuie să ştie o femeie despre tratamentele anti-aging

În primul rând dat fiind volumul de produse, clinici şi saloane anti-aging disponibile pe piaţă documentarea este esenţială . În momentul în care vă decideţi să investiţi într-un tratament trebuie să aveţi un bagaj de cunoştinţe despre locul unde îl veţi efectua, să cunoaşteţi aparatura şi produsele pe care le vor folosi. Programaţi-vă la o simplă consultaţie ca să vedeţi în mod direct în ce condiţii se desfăşoară activitatea şi cât de pregatit este personalul.

Nu uitaţi!  Atunci când vorbim despre anti-aging nici un tratament nu trebuie efectuat în lipsa unei consultaţii în prealabil. În cazul de faţă nu vorbim despre o curăţare clasică sau de aplicarea unei măşti. Anti-ageing-ul este un procedeu mai complicat, ce trebuie adaptat nevoilor personale ale fiecărui pacient.

În cât timp apar rezultatele unui tratament anti-aging

Durata unui tratament variază în funcţie de problema atacată şi de tehnicile şi tehnologia utilizată. De regulă ne aşteptăm la rezultate imediate chiar de la prima şedinţă, dar acestea nu sunt definitive decât dacă este parcurs întreg procesul recomandat de specialist.

Este vorba de o colaborare pas cu pas cu specialistul anti-aging, o dată în cadrul clinicii prin procedurile aplicate direct, dar şi prin respectarea ritualului recomandat de întreţinere pe care trebuie să îl urmaţi acasă.

Astfel tratamentul aplicat de specialist, bazat pe serumuri concentrate, adaptate perfect tenului tău, este susţinut prin produse de întreţinere, recomandate în aşa fel încât să nu provoace reacţii adverse şi să ajute procesul de rejuvenare.

Una dintre cele mai frecvente întrebări cu care se confruntă specialiştii din acest domeniu este „În cât timp va dispărea acest rid?”  Răspunsul însă nu este atât de simplu.

Perioada variază în funcţie de tratamentul pe care l-aţi efectuat, de substratul morfologic, de calitatea tratamentelor anterioare etc. Chiar dacă prietena cea mai bună a avut rezultate spectaculoase într-o singură săptămână, asta nu înseamnă că şi organismul dumneavoastră va reacţiona la fel.

Ingrediente optime pentru o piele tânără

Nu în ultimul rând o atenţie deosebită în tratamentele anti-aging trebuie acordată produselor pe care le folosiţi, atât în cadrul clinicii cât şi acasă. Pentru ca tenul să beneficieze de îngrijire optimă este esenţial să investiţi în produse de calitate, testate clinic şi care au la bază elemente cheie pentru activarea proceselor naturale.

Căutaţi produsele pe bază de acid hialuronic nano-molecular (low-molecular),  ionizat, ce penetrează optim dermul.  De asemenea urmăriţi ca acestea să fie mineralizate, lucru care facilitează trecerea acestora prin membrana celulară şi transportul substanţelor active.

„Din mulţimea produselor şi publicitatea făcută agresiv şi cu elemente de subconştient, practic este imposibil să-ţi alegi produse potrivite tenului tău fără un sfat al specialistului (atenţie! – nu a unui vânzător simplu). Nu uitaţi că de la o anumită vârstă trebuie să ne raportăm la tratamentele anti-aging ca fiind o investiţie în imaginea noastră, cea prezentă şi mai ales cea viitoare, să căutăm produse atestate ce au la bază ingrediente de calitate şi o tradiţie în domeniul frumuseţii”  ne recomandă Dr. Artemisia Nicolau-Gorea.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Paula Rotaru - Senior Editor
Senior Editor, [email protected] A făcut parte din echipa Ce se întâmplă, Doctore? în perioada aprilie 2013-decembrie 2023. Articolele sale cuprind informații despre diverse afecțiuni, alimentația echilibrată, îngrijirea pielii și sănătatea emoțională. Colaborări: Viața ...
citește mai mult
Îngrijirea părului blond
Îngrijirea părului blond
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân