Despre riduri, aluniţe şi cancer de piele cu medicul dermatolog Mihaela Leventer

Medicul dermatolog Mihaela Leventer a fost primul specialist de la care am aflat că şi cancerul de piele are vindecare, că bronzul nu e semn de sănătate şi că terapiile antiaging nu pot opri timpul în loc.
  • Publicat:
Despre riduri, aluniţe şi cancer de piele cu medicul dermatolog Mihaela Leventer

Fiecare interviu pe care i l-am luat în cei 15 ani de când ne cunoaştem a fost ca o mini lecţie de medicină.

Medicul dermatolog Mihaela Leventer a fost primul specialist de la care am aflat că şi cancerul de piele are vindecare, că bronzul nu e semn de sănătate şi că terapiile antiaging nu pot opri timpul în loc.

4 întrebări clasice, 4 răspunsuri menite să facă lumină într-o industrie care vehiculează zeci de mituri şi terapii.

Pune punctul pe “i” medicul primar dermatolog Mihaela Leventer (www.dermastyle.ro), cu ani buni de experienţă în spital şi în privat, cu sute de operaţii la activ şi multe proceduri inovatoare aplicate pacienţilor.

Cât mit şi cât adevăr este în industria antiaging

Industria antiaging face bani exploatând teama noastră de îmbătrânire. Chiar supoziţia ca produsele/ tratamentele antiaging ar opri îmbătrânirea şi ne-ar transforma într-o persoană tânără este de fapt o minciună. De fapt toate procedurile şi tratamentele sunt efectuate cu scopul de a disimula aspectul îmbătrânit al chipului nostru. Cred că vechea denumire de tratamente de înfrumuseţare sau de îmbunătăţire estetică mi se par mai potrivite.

Ce metode de întinerire şi-au dovedit eficacitatea sub ochii dumneavoastră? 

Apreciez că tratamentele laser cu lumină fracţionată, dintre care cele efectuate de Fraxel şi Lumenis cu aparatul Co2 Encore, sunt gold standart în refacerea pielii deteriorate şi asta pentru că stimulează formarea unui ţesut nou, tânăr şi cu textura îmbunătăţită. Mai cred că întreg conceptul de estetică facială a avut beneficii uriaşe în urma abordării non operatorii a remodelării faciale, astfel încât fără bisturiu să poţi obţine efecte asemănătoare de lifting cu ajutorul volumetriei faciale cu acid hialuronic.

Cancerul de piele se vindecă. Care sunt cele mai redutabile arme?

Da, se vindecă, dacă este depistat la timp. Prin urmare vizita la medic şi controlul regulat al sănătăţi pielii sunt cele mai simple metode de prevenţie. Apoi, în situaţia unei supoziţii de cancer cutanat, biopsia este necesară şi ne spune cu certitudine dacă trebuie să ne îngrijorăm sau nu. Procedura chirurgicala de îndepărtare a unei tumori cutanate trebuie făcută la un specialist cu experienţă şi capabil să rezolve problema fără recidivă. Microchirurgia Mohs este cea mai sigură metodă de tratament a carcinoamelor cutanate şi este disponibilă în prezent în clinica pe care o conduc.

Învelişul contează. Cum ni-l protejăm pentru o mai bună longevitate a frumuseţii? 

Fotoprotecţia cred că este cel mai valoros sfat dacă dorim să conservăm aspectul tânăr, apoi un “nu” hotărât fumatului care modifică textura şI culoarea pielii. Aş adăuga demachierea la sfârşitul zilei şi utilizarea unor produse cosmetice potrivite tipului de ten astfel încât să nu-l încărcăm fără rost.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Bianca Poptean - Psiholog
Am scris peste 10 ani pentru Ce se întâmplă doctore, timp în care am realizat sute de articole, interviuri cu medici și specialiști în diverse domenii, materiale video, conferințe și emisiuni live. Mai mult, sunt mamă a doi băieți minunați care mi-au oferit ocazia să văd lumea prin ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”