Remedii naturale împotriva căderii părului

Hairstylistul Cristi Pascu recomandă cinci remedii împotriva căderii părului.
Remedii naturale împotriva căderii părului

Aproape toate femeile s-au confruntat măcar o dată cu fenomenul neplăcut al căderii parului.

Cristi Pascu, hairstylist,  recomandă ca întotdeauna să încercam să găsim cauza şi nu neapărat să combatem efectul prin tot felul de tratamente.


1. Părul cade din cauza unor dezechilibre care au loc în interiorul organismului sau din cauza unor factori externi ce slăbesc rădăcina părului. Regula de bază este aceea de a căuta cauza care duce la căderea părului. Nu trebuie să luaţi imediat şampon ce previne căderea părului, pentru că de cele mai multe ori această soluţie se va dovedi a fi ineficientă.


2. Dacă nu asistăm la un fenomen mai grav al căderii părului, atunci recomand aplicarea locală de seruri şi fiole, care au ca principal rezultat întărirea rădăcinii firului de păr. Acestea se aplică numai sub îndrumarea unui specialist.


3. Părul poate începe să cadă dacă ţii regim şi nu mănânci fructe vreme de patru sau cinci luni de zile.

Părul este dependent de mineralele şi vitaminele care vin din fructe şi legume proaspete, astfel că acestea nu ar trebui să lipseasca deloc din alimentaţia ta.

Evită regimul drastic pentru că acesta poate produce efecte nedorite într-o perioadă îndelungată de timp.


4. Dacă vei observa că acest fenomen continuă mai mult de trei luni recomand să mergi la doctor pentru un set de analize complete, specializate pe minerale şi vitamine. Mă refer la analize care determina nivelul de  vitamina H,  Zinc şi vitamina B din organism. Foarte puţină lume face analize pentru vitamina H, care este un indicator bun pentru sănătatea părului.


5. Căderea părului ţine de domeniul dermatologiei atunci când este cauzată de ciuperci ce apar pe scalp. Într-un asemenea caz trebuie consultat un dermatolog care trebuie să facă un set de analize de sânge complete dar şi analizele locale. Dermatologul trebuie sa ia ţesutul de pe scalp şi să-l trimită la analize. Doar aşa poate fi descoperită cauza afecţiunii şi se poate recomanda cel mai bun tratament.