Ce tip de control al pielii recomandă dermatologii în pragul verii?

Pielea noastră este o hartă a sănătății noastre, o reflectare a stilului nostru de viață, a expunerii noastre la soare și la alți factori. În prag de vară, când soarele prinde din ce în ce mai multă forță, este crucial să acordăm o atenție deosebită sănătății pielii noastre. Mai mult decât atât, luna mai este dedicată prevenirii cancerului de piele, iar una dintre cele mai eficiente metode de monitorizare și prevenire a acestui tip de cancer este dermatoscopia.

Ce putem face pentru a ne proteja sănătatea pielii noastre, aflăm de la Dr. Amalia Anghel, medic primar Dermatovenerologie în cadrul Skinmed Clinic, Centrul de Excelență în Dermatologie București, doctor în Stiințe Medicale și expert în Estetica Medicală.

Ce este dermatoscopia și de ce este atât de importantă?

Dermatoscopia este o metodă imagistică avansată care permite examinarea în detaliu a nevilor și leziunilor cutanate pentru detectarea precoce a problemelor dermatologice, inclusiv a melanomului, un tip agresiv de cancer cutanat. În timp ce majoritatea nevilor sunt inofensivi, unii pot deveni maligni, iar dermatoscopia ajută la identificarea acestor modificări și la intervenția precoce.

Dr. Amalia Anghel: “Pentru cea mai precisă și avansată scanare a pielii, Skinmed Clinic este alegerea ideală. Cu o echipă de medici specializați și echipamente de ultimă generație, clinică noastră este un punct de referință în monitorizarea și tratamentul afecțiunilor dermatologice.”

Melanomul: un pericol ascuns

Melanomul este un tip de cancer cutanat care poate apărea pe nevi existenți sau pe pielea sănătoasă. Detectarea precoce a melanomului este esențială pentru un prognostic favorabil, iar dermatoscopia este cheia în acest sens.

Beneficiile Dermatoscopiei FotoFinder

Cu ajutorul sistemului FotoFinder, dermatoscopia devine mai precisă și mai eficientă ca niciodată. Această tehnologie de vârf utilizează imagini cu rezoluție înaltă și inteligență artificială integrată pentru a detecta chiar și cele mai mici modificări ale pielii.

Dacă ai un istoric personal sau familial de melanom, sau dacă ai nevi displazici sau o mulțime de nevi pe corpul tău, este obligatoriu să faci o dermatoscopie regulată. Identificarea precoce a problemelor cutanate poate face diferența între viață și moarte în cazul melanomului.”, spune Dr. Amalia Anghel.

Tratamente moderne anti-cancer de piele

În lupta împotriva melanomului, cercetările recente au condus la dezvoltarea unor tratamente imunologice țintite, care au revoluționat prognosticul pentru pacienții cu forme avansate de cancer cutanat. Cu ajutorul acestor tratamente inovatoare, personalizate de către medicii-specialiști, speranțele pentru vindecarea melanomului devin din ce în ce mai mari.

Pielea noastră este o comoară prețioasă pe care trebuie să o protejăm și să o îngrijim cu atenție. Cu ajutorul dermatoscopiei și a expertizei medicale, putem să ne asigurăm că suntem mereu în pas cu sănătatea pielii noastre și că ne bucurăm de strălucirea soarelui de vară în siguranță.

Citește și: Cât de periculoase sunt alunițele voluminoase (în relief)? Dr. Amalia Anghel: „Orice leziune, orice nev dermic trebuie evaluat clinic sau dermatoscopic”

FOTO: Shutterstock

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alice Moisescu - Web-Editor
Ambițioasă, consecventă și iubitoare de frumos, așa cum se descrie chiar ea, Alice este consultant de imagine. Și dacă în adolescență era fascinată de mănușile sau pălăriile bunicii și se inconjura de reviste precum Vogue, Marie Claire sau Harper’s Bazaar, ei bine... acum Alice este ...
citește mai mult
Dr. Amalia Anghel - Medic primar Dermatovenerologie
Dr. Amalia Anghel este Medic Primar Dermatovenerologie, Doctor în științe medicale, Expert Terpii injectabile / Terapii laser / Dermatoscopie & Dermato-oncologie și Trainer Juvederm România & Alma Laser in cadrul clinicii SKINMED. Titulaturi și funcții dermatologie, dermatoscopie, ...
citește mai mult
Recomandare video
Varză cu Cârnați Oltenești și omletă cu Șuncă Praga și Cotlet Haiducesc