Botoxul previne ridurile de expresie! Tot ce trebuie să știi despre această procedură, de la un medic dermatolog

Injecțiile cu botox pot fi folosite și în scop preventiv, pentru a încetini apariția ridurilor de expresie, nu doar ca tratament pentru cele deja existente.
  • Publicat:
Botoxul previne ridurile de expresie! Tot ce trebuie să știi despre această procedură, de la un medic dermatolog
Botoxul previne ridurile de expresie! Tot ce trebuie să știi despre această procedură, de la un medic dermatolog

Injecțiile cu botox pot fi folosite și în scop preventiv, pentru a încetini apariția ridurilor de expresie, nu doar ca tratament pentru cele deja existente. Botoxul blochează anumite contracții ale mușchilor în zonele feței cu risc crescut de apariție a ridurilor, încă de dinainte ca acestea să se instaleze. Pentru a beneficia de efectul preventiv al botoxului, se recomandă să începeți tratamentul în jurul vârstei de 30 de ani. Este important însă ca procedura să fie realizată de medici cu experiență. Dr. Florentina Zaharia, medic primar dermatolog, ne povestește mai multe.

„Proteina de tip neurotoxină este utilizată cu succes de peste 20 de ani în cosmetologie pentru tratarea ridurilor de la nivelul frunții, din jurul ochilor, din jurul gurii și multe alte zone. Botoxul acționează prin blocarea impulsurilor nervoase care ajung la nivelul mușchilor, determinând o paralizie temporară a acestora. Astfel, mușchii nu mai reușesc să se contracte, ceea ce previne formarea ridurilor. Deși inițial utilizat doar ca tratament pentru ridurile deja existente, botoxul este acum tot mai frecvent administrat și în scop preventiv, pentru că previne mișcările repetitive care provoacă ridarea”, explică medicul dermatolog Florentina Zaharia.

Dr. Florentina Zaharia, medic primar dermatolog
Dr. Florentina Zaharia, medic primar dermatolog

Cea mai bună perioadă pentru injecțiile cu botox

Injecțiile cu botox sunt eficiente atât în cazul femeilor, cât și în cel al bărbaților, care apelează în număr tot mai mare la această procedură, în ultimii ani. Vârsta la care se recomandă începerea procedurii este în jur de 30 de ani. De asemenea, cel mai bine ar fi ca procedura să fie realizată înainte de expunerea intensă la soare, la începutul sezonului estival.

„Expunerea la razele UV poate accelera procesul de formare a ridurilor, deoarece se produce o încruntare accentuată. Indicațiile pentru tratamentul cu botox includ ridurile de încruntare, ridurile orizontale de pe frunte, sprâncenele căzute, ridurile de sub ochi și ridurile de pe nas determinate de mișcările repetitive ale feței”, adaugă Dr. Florentina Zaharia.

Rezultate vizibile rapid

Injectarea cu botox reprezintă o modalitate sigură, eficientă și non-chirurgicală de prevenire a ridurilor de expresie, ajutând pacienții să-și mențină un aspect tânăr și ferm al pielii fără timp de recuperare mare sau disconfort semnificativ. Efectele injectării cu botox devin vizibile în aproximativ 5-7 zile, iar rezultatele complete se instalează în jurul celei de-a 10-a zi. Procedura în sine este rapidă, durează între 15 și 20 de minute și nu necesită timp de recuperare. De asemenea, este important să subliniem că botoxul nu creează dependență.

„Aud adeseori ca toxina botulinică dă dependență. Este un mit! Organismul nu devine dependent de botox. Chiar dacă după o perioadă de 4-6 luni, efectul botoxului începe să dispară treptat, ridurile nu mai revin la fel de adânci, botoxul împiedicând aprofundarea și contribuind la netezirea lor”, adaugă medicul dermatolog. Este esențial ca procedura să fie efectuată de către un medic experimentat în domeniul dermatologiei estetice pentru a asigura rezultatele dorite și siguranța pacientului.

Foto: shutterstock

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Varză cu Cârnați Oltenești și omletă cu Șuncă Praga și Cotlet Haiducesc