Cum să iți faci cremă anti-celulitică cu ardei iute chiar la tine acasă

  • Publicat:
Cum să iți faci cremă anti-celulitică cu ardei iute chiar la tine acasă

Cremele anti-celulitice care conțin extract de ardei iute au devenit tot mai populare datorită rezultatelor bune pe care le pot oferi în lupta împotriva celulitei. Astăzi iți vom dezvălui o rețetă simplă cu ajutorul căreia iți poți prepara chiar la tine acasă propria tinctură pentru reducerea aspectului neplăcut de portocală.

Ingrediente necesare pentru crema anti-celulitică cu ardei iute

Pentru a obține o cremă extrem de eficientă, îmbogățește conținutul ei cu încă două condimente minunate: pudra de turmeric și pudra de ghimbir.

Ingrediente:

– trei linguri de pudră de ardei uscați (cayenne)

– trei linguri de pudră de turmeric

– doua linguri de pudră de ghimbir

– 700 ml de ulei de măsline

– o jumătate de cană de ceară de albine

Mod de preparare:

Amestecă pudra de ardei iute cu cea de turmeric și cea de ghimbir, adaugă uleiul și mixează întreg conținutul până la formarea unei paste omogene.

Într-un vas toarnă un litru de apă și pune amestecul la bain-marie. Lasă să fiarbă preț de 10 minute la foc mediu, apoi adaugă ceara de albine și amestecă ușor până când se topește.

Lasă crema anti-celulitica astfel obținută să se răcească, apoi bag-o la frigider. Depozitează apoi crema într-un recipient (borcan) și folosește-o de câte ori e nevoie, masând zonele de interes (cele cu probleme: abdomen, coape, fese, șolduri). Lasă crema să acționeze în profunzime, apoi îndepărtează cu apa călduță (pentru a evita pătarea de la pudra de turmeric).

Crema cu ardei iute: beneficii

Această cremă anticelulitica homemade are proprietăți antiinflamatorii, fiind utilă și în caz de reumatism și dureri articulare. Ea hidratează pielea, o catifeleaza, diminuează aspectul de coajă de portocala, îmbunătățește circulația sanguina și favorizează eliminarea toxinelor din țesuturi.

Ardeiul conține un compus activ numit capsaicină, care este responsabil pentru senzația de arsură și căldură atunci când este consumat sau aplicat pe piele.

Trebuie, desigur, menționat că deși cremele anti-celulitice cu ardei iute pot oferi rezultate bune, acestea pot varia de la persoană la persoană. Factori precum genetica, stilul de viață, alimentația și gradul de activitate fizică pot influența rezultatele obținute. 

De asemenea, utilizarea acestor creme ar trebui să fie însoțită de o dietă sănătoasă și de un program de exerciții fizice pentru a maximiza beneficiile.

Citește și: Celulita: remedii naturale şi metode profesioniste pentru îndepărtarea ei DEFINITIV!

FOTO: Shutterstock

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alice Moisescu - Web-Editor
Ambițioasă, consecventă și iubitoare de frumos, așa cum se descrie chiar ea, Alice este consultant de imagine. Și dacă în adolescență era fascinată de mănușile sau pălăriile bunicii și se inconjura de reviste precum Vogue, Marie Claire sau Harper’s Bazaar, ei bine... acum Alice este ...
citește mai mult
Recomandare video
Varză cu Cârnați Oltenești și omletă cu Șuncă Praga și Cotlet Haiducesc