Condimentul japonez care acționează ca lecitina

Un nou studiu sugerează că dacă mănânci wasabi, memoria este îmbunătățită atât pe termen scurt, cât și pe termen lung.
  • Publicat:
Condimentul japonez care acționează ca lecitina
Foto: shutterstock

Un nou studiu sugerează că dacă mănânci wasabi, memoria este îmbunătățită atât pe termen scurt, cât și pe termen lung. Studiul a fost realizat de cercetătorii universității din Tokio, Tohoku University și a cuprins 72 participanți cu vârste între 60 și 80 de ani. Timp de 12 săptămâni, jumătate dintre participanți au consumat 100mg de extract de wasabi în fiecare noapte înainte de culcare, iar cealaltă jumătate a primit un placebo.

„Știam deja din studiile anterioare realizate pe animale ca wasabi are beneficii pentru sănătate, dar am fost surprinși să vedem schimbări dramatice, iar îmbunătățirea era chiar substanțială”, a spus Rui Nouchi, autor al studiului, pentru CBS News.

După doar trei luni de administrare a extractului de wasabi, participanții au putut observa efecte pozitive, iar în urma tratamentului, memoria episodică era îmbunătățită cu 18%, iar în rândul participanților care au primit tratament placebo, îmbunătățirile erau cu 14% mai mari.

Potrivit CBS News, rezultatele aveau la bază teste de capacitate lingvistică și nu s-au focusat pe capacitatea de a rămâne concentrat sau pe procesarea accelerată.

Pentru acest studiu, pricipalul compus bioactiv din wasabi este 6-MSITC, care are funcții antioxidante și antiinflamatorii.

Wasabi este o plantă de origine din Japonia, care face parte din familia muștarului sau a verzei. Durează doi ani ca planta să crească și să ajungă la înălțimea ideală și ca rădăcina să se întărească, scrie The Washington Post.

Potrivit The Post, se crede că 99% din wasabi-ul care se regăsește în Statele Unite este fals, iar asta pentru că se găsește destul de greu.

Să nu uităm că alimentele picante sunt excelente pentru a desfunda sinusurile. Jalapenos și alte tipuri de ardei, de exemplu, conțin compuși chimici numiți capsaicină, un ingredient activ care se regăsește în spray-urile nazale. Acestea ajută la decongestionarea și eliberarea sinusurilor prin stimularea anumitor sisteme nervoase astfel încât să funcționeze din nou corespunzător. Ghimbirul, wasabi și hreanul conțin compuși similari care declanșează aceste reacții.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân