Ce se întâmplă dacă aplici vitamina C pe ten, seara

Aplicați serul cu vitamina C dimineața, deoarece, ca antioxidant topic, poate ajuta la protejarea pielii de factorii agresori din mediu, cum ar fi razele UV și poluarea aerului. 
  • Publicat:
Ce se întâmplă dacă aplici vitamina C pe ten, seara
Ce se întâmplă dacă aplici vitamina C pe ten, seara

Când vorbim de anumite ingrediente pentru îngrijirea pielii, momentul aplicării este esențial: Tretinoina este cea mai eficientă noaptea, de exemplu, deoarece expunerea la lumină o poate degrada. Și ar trebui să aplicați crema de protecție solară cu cel puțin 15 minute înainte de a ieși din casă pentru a se absorbi complet (și pentru a vă proteja pe deplin). Un alt sfat de sincronizare pe care l-am auzit de la dermatologi: Aplicați serul cu vitamina C dimineața, deoarece, ca antioxidant topic, poate ajuta la protejarea pielii de factorii agresori din mediu, cum ar fi razele UV și poluarea aerului. 

Dar oare există vreun beneficiu în utilizarea acestui antioxidant de top noaptea? Se pare că nu este o mișcare total inutilă. Dacă aplicați vitamina C noaptea, vei beneficia totuși de unele dintre avantajele sale, în special capacitatea sa de a ajuta la reducerea hiperpigmentării și la creșterea producției de colagen, o proteină care menține pielea fermă și minimizează ridurile. Dar folosirea acesteia seara nu este nici cea mai inteligentă mișcare.

Vitamina C, aliatul pentru ten, pe timpul zilei

Revenind la acele beneficii antioxidante menționate anterior: Un ser bine formulat cu vitamina C neutralizează practic radicalii liberi, molecule volatile pe care corpul le creează ca răspuns la pericolele din mediu, cum ar fi poluanții aerieni (inclusiv fumul de țigară) și radiațiile UV de la soare, care pot dăuna pielii și îi pot împiedica capacitatea de a se repara singură. Ca rezultat, folosirea unui ser cu vitamina C dimineața poate ajuta la prevenirea arsurilor solare (în special dacă include și vitamina E, un alt antioxidant remarcabil) și la reducerea daunelor ADN-ului cauzate de expunerea la UV. Nu este un substitut pentru protecția solară în niciun caz, dar aplicarea vitaminei C sub crema de protecție solară este ca și cum ați adăuga un impuls pentru a oferi pielii protecție suplimentară pe tot parcursul zilei împotriva daunelor UV.

Pe lângă beneficiile specifice din timpul zilei, există și câteva motive bune pentru care v-ați putea dori să săriți peste vitamina C înainte de culcare. În primul rând, dacă utilizați alte ingrediente active puternice în rutina de seară, introducerea unui alt antioxidant puternic poate fi iritantă. Aplicarea vitaminei C în același timp cu retinolul sau un AHA, cum ar fi acidul glicolic, poate fi prea intensă și poate duce la reacții precum roșeață, usturime, uscăciune și descuamare, în special dacă aveți pielea sensibilă.

În plus, indiferent de celelalte ingrediente din rutină, dacă folosiți vitamina C dimineața și seara, această doză dublă poate afecta similar bariera pielii și poate face fața să reacționeze.

Foto: shutterstock

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult
Recomandare video
Varză cu Cârnați Oltenești și omletă cu Șuncă Praga și Cotlet Haiducesc