Călcâie frumoase în prag de vară

Unul dintre detaliile care le scapă cel mai adesea doamnelor şi domnişoarelor iubitore ale ţinutelor lejere şi mai ales sumare de vară este bine ascuns de... ochii lor.
  • Publicat:
Călcâie frumoase în prag de vară

V-aţi scos rochiile, sandalele şi şalpii de vară de la naftalină şi aţi ferecat bine hainele şi încălţămintea grea din sezonul rece? Foarte bine, de acum veţi putea fi cât vreţi de sexy. Dar cu călcâiele cum staţi?

Unul dintre detaliile care le scapă cel mai adesea doamnelor şi domnişoarelor iubitore ale ţinutelor lejere şi mai ales sumare de vară este bine ascuns de… ochii lor. Pentru că atunci când fac o ultimă verificare în oglindă înainte de a ieşi din casă, călcâiele nu se prea fac văzute, acestea le omit de pe lista tratamentelor şi le scot în lume albe, crăpate, murdare. Într-un cuvânt, dizgraţioase!

Probabil aţi observat că atunci când purtaţi sandale sau şlapi, adică încălţăminte care favorizează contactul tălpilor cu praful şi mizeria de pe asfalt, călcâiele se usucă mai repede. Devin crăpate, iar pielea „agaţă”. În plus, praful care pătrunde în straturile superficiale nu poate fi înlăturat prea simplu. Practic, dacă vă rezumaţi la un simplu duş zinlic, fără să daţi atenţie călcâielor, acestea nu vor fi în veci demne de a se iţi dintr-o pereche delicată de sandale.

Ce aveţi de făcut? La fel cum aveţi grijă să vă faceţi săptămânal pedichiura, găsiţi puţin timp şi pentru călcâie, o dată la 2 – 3 zile. Ţineţi picioarele în apă caldă circa 10 minute pentru ca pielea să se înmoaie, iar apoi flosiţi o pilă abrazivă cu 2 feţe.

Aceasta este mai eficientă decât  celebra piatră ponce şi vă va ajuta să curăţaţi mai uşor celulele moarte de la suprafaţa pielii. Folosiţi mai întâi faţa cu zimţi mai mari pentru a îndepărta grosul, iar apoi faţa cu zimţii mai mici, pentru a finisa. Folosiţi pila şi pentru zona pernuţelor degetelor dacă este cazul.

Nu uitaţi să folosiţi zilnic creme emoliente pentru această zonă. Dacă nu aveţi un produs special pentru călcâie, puteţi să folosiţi chiar şi crema obişnuită pentru corp. Câtă vreme o aplicaţi zilnic, călcâiele se menţin frumoase, ca de bebeluş. Aşa de frumoase, încât puteţi încălţa orice pereche de sandale!

Citeşte şi: Calcaie de bebelus

Vara asta ajuta-ti picioarele sa respire

Picioare sanatoase si sexy

 

 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Elena Nistor
Elena Nistor este redactor colaborator al site-ului “Ce se întâmplă, doctore?”, articolele sale fiind dedicate sănătăţii şi sexualităţii. Temele pe care le abordează Elena Nistor se bucură de mare succes în rândul celor care îşi doresc să afle informaţii utile în ceea ce priveşte ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân