Beneficiile șamponului mov pentru părul tău, ce trebuie să știi despre șamponul mov

Șamponul mov este esențial pentru menținerea culorii între două vopsiri. Ajută la neutralizarea tonurile nedorite de pe păr.
  • Publicat:
  • Actualizat:
Beneficiile șamponului mov pentru părul tău, ce trebuie să știi despre șamponul mov

Poate ai auzit ceva despre șamponul mov, că te scapă de tonurile de galben ce apar  cândva după vopsire, că îți poate da un refresh culorii, sau că poate fi folosit acasă pentru a corecta culoarea părului. Sau poate crezi că este vorba de un șampon pentru vopsirea părului mov. Ei bine, el este de obicei considerat un produs de îngrijire, iată mai jos care sunt beneficiile șamponului mov.

Ce face șamponul mov?

De la blondul platinat la părul argintiu, șamponul mov este esențial pentru menținerea culorii între programările de la salon. Pentru că movul este opus tonurilor de galben, acesta nu face altceva decât să neutralizeze tonurile nedorite de pe păr. Chiar și brunetele și roșcatele sunt predispuse la aceste tonuri calde, ceea ce înseamnă că fiind atât de versatil, șamponul mov poate fi folosit chiar și de posesoarele de păr brunet sau roșcat.

Cum să folosești corect șamponul mov?

În primul rând, trebuie să te întrebi cât de des ar trebui să te speli cu șampon mov. Acest obicei trebuie să-l ai în funcție de tonurile de galben care se găsesc în părul tău și cât de mult vrei să le controlezi. Dacă nuanța ta actuală este una de blond rece, încearcă să folosești săptămânal șamponul mov pentru a nu lăsa tonurile nedorite de galben să-ți strice look-ul.

Poți folosi în acest timp și un alt șampon conform tipului tău de păr sau nevoilor părului tău (pentru hidratare, sau păr vopsit, sau păr deteriorat, etc).

În privința timpului de acționare, află că nu toate șampoanele mov sunt create la fel. Unele sunt mai puternice, în timp ce altele nu au aceeași capacitate de acțiune. Așadar, pentru diferențe notabile uneori ar putea fi nevoie și de 10 minute.

Exista produse profesionale moderne care acționează excelent pe orice culoare a părului, de la tonurile naturale de blond, până la ciocolatiu.

MIT: Șampon mov și părul uscat

Se zvonește că poți folosi șamponul mov pe părul uscat. Unii spun că efectul ar fi potențat, la fel și beneficiile, dar specialiștii Wella Professionals nu recomandă acest truc. De ce? Pentru că părul este mai poros atunci când este uscat, iar șamponul mov poate fi absorbit neuniform, rezultând un efect pătat și mov.

Șamponul mov poate face părul mov?

Doar pentru că este un șampon mov, asta nu înseamnă că părul va deveni violet. Folosit pe un păr decolorat și vopsit, acesta este menit să neutralizeze tonurile calde fără să afecteze culoarea. Singurul mod în care un șampon mov ar putea determina părul să capete nuanțe mov este atunci când este lăsat să acționeze prea mult timp. Așadar, asigură-te că îl lași să acționeze conform indicațiilor menționate pe etichetă și clătește-l apoi foarte bine.

Poate șamponul mov să usuce părul?

Acest lucru depinde de șamponul pe care-l folosești. Un șampon bun are o formulă care nu usucă și nici nu deteriorează părul. Mai mult, pigmentul mov doar va neutraliza culoarea. Se recomandă folosirea lui alături de un șampon normal și o mască sau un balsam pentru păr, mai ales dacă ai părul uscat.

Poți folosi șamponul mov pe părul decolorat?

Da, acest produs se poate folosi pe părul decolorat. Mai mult, specialiștii Wella Professionals recomandă acest șampon pentru toate nuanțele de blond pentru a ține la distanță tonurile nedorite.

Poți folosi șamponul mov pe părul blond, șaten sau roșcat?

Din nou, da. Șamponul mov nu este destinat doar părului blond. De asemenea, el poate fi aplicat și pe părul roșcat pentru a estompa tonurile portocalii sau galbene, dar și pe părul șaten sau închis la culoare, mai ales dacă ai balayage.

Tags:
Urmărește CSID.ro pe Google News
Mihaela Arsene
Am intrat in domeniul presei scrise dintr-o intamplare, in 1995, dar pasiunea pentru acest domeniu s-a nascut odata cu prima revista pe care am condus-o, o revista de frumusete. Apoi am lucrat la Avantaje, iar odata cu aparitia internetului m-am dedicat online-ului si dezvoltarii site-urilor. Sanatatea, ...
citește mai mult
Recomandare video
Varză cu Cârnați Oltenești și omletă cu Șuncă Praga și Cotlet Haiducesc