Apara-te de pericolele machiajului!

Invata cum sa eviti produsele alterate de machiaj, dar si cum sa te feresti de situatiile periculoase in ceea ce priveste make-up-ul!
  • Publicat:
Apara-te de pericolele machiajului!
Apara-te de pericolele machiajului!

1. Nu te machia niciodata in timp ce conduci, iar asta nu doar pentru ca exista posibilitatea sa faci vreun accident, dar si pentru ca te poti rani in zona ochilor. Ranile ochilor sunt deosebit de grave, si se pot solda uneori cu pierderea integrala a vederii.

2. Nu imprumuta produsele tale cosmetice altcuiva! Cand incerci produsele din magazin, nu folosi buretele sau pensula pe care au mai folosit-o si alte persoane inaintea ta. Riscul este sa te imbolnavesti de vreo afectiune a pielii ori de conjunctivita, atunci cand vorbim de zona ochilor.

3. Patreaza produsele pentru machiat inchise bine, pentru a evita contactul cu aerul sau cu alte obiecte din trusa de machiaj ori din geanta.

4. Fereste produsele de make-up de soare si caldura! Expunerea la caldura intensa si soare poate cauza anihilarea conservantilor care te protejeaza de bacterii. De asemenea, nu le tine in masina, mai ales pe timp de vara, pentru perioade lungi de timp!

5. Daca ai ochii rosi, evita sa folosesti cosmetice! Arunca-le pe toate cele existente, si cumpara altele, dar nu incepe sa le utilizezi pana nu esti sigura ca ai inlaturat afectiunea.

6. Nu incerca sa subtiezi rimelul sau fondul de ten, decat in cazul in care se specifica acest lucru pe eticheta produsului!

7. Arunca intotdeauna cosmeticele care isi schimba culoarea, textura sau mirosul!

8. Nu inhala substanta din tubul de fixativ sau praful de pudra. Acest fapt  poate cauza afectiuni ale plamanilor.

9. Incearca sa eviti colorantii care nu sunt aprobati pentru utilizare in zona ochilor. In general, acestia sunt continuti in substantele folosite la machiajul permanent.

Articol exclusiv online

Urmărește CSID.ro pe Google News
Diana Suciu
Diana Suciu este un jurnalist cu experienţă în realizarea de ştiri şi articole pentru on line, fiind unul dintre primii redactori ai site-ului “Ce se întâmplă, doctore?”. De-a lungul timpului, Diana Suciu a scris sute de ştiri, articole şi interviuri atât pentru revista “Ce se întâmplă, ...
citește mai mult
Beauty style of '60 is Back!
Beauty style of '60 is Back!
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân