Apa termală – 5 motive să o folosești în timpul verii

  • Publicat:
Apa termală - 5 motive să o folosești în timpul verii
Sursa foto: profimediaimages.ro

Apa termală este un ingredient des folosit în compoziția cremelor de îngrijire, dar poate fi folosită și individual, sub formă de spray. Aceasta calmează iritațiile cauzate de căldură, hidratează pielea și poate preveni apariția coșurilor. Datorită conținutului ridicat de minerale, apa termală este un produs frecvent recomandat de medicii dermatologi pentru diferite probleme ale pielii. 

Mai ales în timpul verii, apa termală spray trebuie să fie un „însoțitor” permanent în geanta ta. Iată câteva motive pentru care acest produs este indicat pentru îngrijirea pielii în sezonul cald, dar nu numai.

Apa termală: pentru ce este bună?

Redă prospețimea ochilor. Lipsa somnului de calitate, alimentația deficitară în vitamine și minerale și expunerea la soare sunt factori care pot contribui la deshidratare, resimțită inclusiv la nivelul ochilor. Dacă îți simți ochii obosiți, învăluie-i într-un puf de apă termală rece. Rezultatele se vor vedea imediat! Vei avea o privire mai luminoasă și ochii vor fi înviorați.

Remediu pentru iritațiile apărute după epilare. Pentru că e vară și ne expunem mai mult corpul, cu siguranță avem nevoie de ședințe mai frecvente de epilare. Din păcate, acestea pot lăsa în urmă iritații, mâncărimi și senzație de arsură (mai ales în zona inghinală), indiferent de metoda de epilare folosită. Apa termală este un ajutor de nădejde în acest sens, deoarece are efecte calmante și previne sau ameliorează roșeața de pe piele, dacă o aplici imediat după epilat.

Calmează arsurile solare. În perioada verii, arsurile solare sunt la ordinea zilei, în special în cazul celor care fac „băi” solare în intervalul 11-17 (când soarele arde cel mai puternic) și nu folosesc cremă de protecție solară. Roșeață, senzație de arsură, chiar durere – toate acestea pot fi ameliorate cu ajutorul apei termale, care reduce disconfortul la nivelul pielii, hidratează și favorizează regenerarea celulară.

Fixează mai bine machiajul. Când vremea e caniculară, numai de machiaj nu ne arde. Știm că transpirația nu face casă bună cu fondul de ten sau cu pudra, însă un puf de apă termală rece aplicat înainte de machiaj poate preveni scurgerea acestuia, chiar și la temperaturi de peste 35 de grade Celsius. Apa termală (mai ales cea pe bază de zinc) reduce sebumul și transpirația la nivelul feței, contribuind totodată și la prevenirea coșurilor.

Revigorare instant. Te simți leșinată din cauza căldurii, parcă îți ia foc fața, ba chiar dă semne de iritații? Scoate „arma” din poșetă! Apa termală te va împrospăta cât ai spune „puf”. Senzația de revigorare e la îndemâna ta pe tot parcursul zilei, oricând simți nevoia.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Paula Rotaru - Senior Editor
Senior Editor, [email protected] A făcut parte din echipa Ce se întâmplă, Doctore? în perioada aprilie 2013-decembrie 2023. Articolele sale cuprind informații despre diverse afecțiuni, alimentația echilibrată, îngrijirea pielii și sănătatea emoțională. Colaborări: Viața ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân