Anticoncepţionalele pot duce la apariţia şi/sau agravarea celulitei

Milioane de femei din întreaga lume iau pilule anticoncepţionale pentru a se feri de sarcinile nedorite. Din păcate însă, dacă arunci un ochi pe forumurile de discuţii, majoritatea acestora se plâng din pricina efectelor secundare pe care acestea le au.
  • Publicat:
Anticoncepţionalele pot duce la apariţia şi/sau agravarea celulitei
Cuprins
  1.  
  2.  

Milioane de femei din întreaga lume iau pilule anticoncepţionale pentru a se feri de sarcinile nedorite. Din păcate însă, dacă arunci un ochi pe forumurile de discuţii, majoritatea acestora se plâng din pricina efectelor secundare pe care acestea le au.

Unul dintre efectele secundare pe care le produce administrarea contracetivelor este apariţia şi/sau agravarea celulitei. Specialiştii susţin că nu există o legătură clară, demonstrată ştiinţific, însă aceasta este un fel de informaţie neoficială. La fel cum multe dintre efectele secundare ale anticoncepţionalelor nu au fost demonstrate în studii clinice, ci au fost adăugate în prospect ca urmare a reclamaţiilor venite din partea unui număr relevant de paciente, celulita este una dintre neplăcerile pe care multe femei le au de suportat în paralel cu beneficiile aduse de contraceptive.

Pentru că intervin în circuitul hormonal a organismului, contraceptivele favorizează retenţia de apă la unele femei, ceea ce duce fie la apariţia celulitei, fie la accentuarea aspectului acesteia acolo unde deja există. În plus, se pare că estrogenul afectează ţesuturile de susţinere care cedează, generând acel aspect urât, de coajă de portocală, de piele căzută.

„Nu am avut niciodată celulită şi nici aripioare până să încep să iau anticoncepţionale. Fără să schimb nimic în stilul de viaţă (dietă, sport etc.), coapsele mele s-au umplut în scurt timp de celulită. Cum credeţi că arăt acum? Ca o brânză proaspătă de vaci! Sunt şocată!”, se plânge, pe un forum public din Statele Unite, una dintre membrele acestuia.

O alta îi împărtăşeşte soarta: „Pilulele cu siguranţă cresc cantitatea de celulită pe  care o ai. Eu am doar 21 de ani şi până să încep să iau pilule aveam o greutate sub medie. Pe picioare aveam aşa de puţină celulită încât doar eu o vedeam. Prietenul meu spunea că îl mint pentru că el nu vedea nimic. Acum, în schimb, de când am început să iau anticoncepţionale, am aşa de multă celulită, arăt groaznic! Abia aştept să termin foli, pentru că nu vreau să continui tratamentul. Am auzit că după ce renunţi la contraceptive, celulita începe să dispară şi ea.”

Soluţiile vin de la o altă forumistă: „Poţi să capi de celulită făcând mult sport şi masându-ţi zilnic zonele afectate pentru a ajuta circulaţia. Odată ce renunţi la contraceptive, începi să elimini şi kilgramele în plus. Trebuie să bei multe lichide şi ceai verde pentru a elimina complet din corp hormonii acumulaţi şi care favorizază apariţia ţesuturilor grase. În plus, mâncarea sănătoasă e importantă, multe fructe şi legume ajută la curăţarea organismului.”

Ce spun specialiştii? Da, celulita este favorizată de administrarea contraceptivelor, însă nu la toate femeile, ci doar la cele predispuse acestei afecţiuni. De cele mai multe ori însă, atunci când suspectaţi o legătură între agravarea celulitei şi anticoncepţionalul pe care îl luaţi, înseamnă că acesta nu este potrivit corpului vostru, ca atare cel mai bine ar fi să îl schimbaţi.

Citeşte şi: Mihaela Radulescu: „Stop efectelor secundare ale anticonceptionalelor”

Anticonceptionalele scad riscul de cancer ovarian, dar il cresc pe cel de cancer mamar!

Cu hormonii nu e de joaca! Aflati la ce ne expunem din cauza alimentiei nesanatoase si a contraceptivelor!

 

 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Elena Nistor
Elena Nistor este redactor colaborator al site-ului “Ce se întâmplă, doctore?”, articolele sale fiind dedicate sănătăţii şi sexualităţii. Temele pe care le abordează Elena Nistor se bucură de mare succes în rândul celor care îşi doresc să afle informaţii utile în ceea ce priveşte ...
citește mai mult
A fi sau a nu fi bronzată?
A fi sau a nu fi bronzată?
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân